El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern i l’Estat prometen renovacions en la sanitat catalana
  • CA

La ministra de Sanitat, Carolina Darías, ha anunciat que el govern espanyol invertirà més de 94 milions d’euros en la renovació i l’ampliació de més d’un centenar d’equips tecnològics sanitaris de Catalunya durant aquest any i el 2022. Aquesta dotació forma part del Pla d’inversió en Equips d’Alta Tecnologia que ha iniciat l’executiu espanyol. Aquesta iniciativa té previst invertir 795 milions d’euros en renovar i ampliar 847 equips del sistema estatal de salut.

Aquest anunci per part de Carolina Darías ha arribat després que la ministra hagi fet una visita a l’Hospital Clínic de Barcelona. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha acompanyat la representant de l’executiu espanyol. Darías també ha conegut les instal·lacions de medicina nuclear i diagnòstic per la imatge de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau durant aquest dijous. Aquest centre és un dels que està previst que rebi part de la inversió per part del govern espanyol per renovar els seus equips.

D’altra banda, Josep Maria Argimon també ha ofert una informació important sobre la construcció del nou campus de l’Hospital Vall d’Hebron. El conseller de Salut ha dut a terme una roda de premsa davant de les obres al centre sanitari. Argimon ha explicat que aquest projecte costarà 276 milions d’euros i veurà la llum l’any 2028.

El conseller assegura que la renovació consisteix en “una transformació molt ambiciosa d’un dels vaixells insígnia” de la sanitat catalana. El nou campus comptarà amb nous edificis per farmàcia, urgències i logística i s’habilitarà l’espai perquè els veïns les instal·lacions amb més facilitat. El conseller de Salut reconeix que li agradaria que aquesta transformació fos més ràpida i admet que això ho han de fer possible els Pressupostos de la Generalitat. A més, assumeix la possibilitat que el sistema sanitari català quedi “obsolet” si no rep l’ajuda d’inversions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa