El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern defensa la delegació catalana a la taula de diàleg: “És la més efectiva”
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts la composició de la delegació catalana que anirà a la taula de diàleg que arrenca demà a Madrid. Budó ha assegurat que el president, Quim Torra, i el vicepresident, Pere Aragonès, han estat els responsables de decidir els components de la mesa, que mesinclou persones que no formen part de l’Executiu. “Han decidit que aquesta composició és la més efectiva per encarar el diàleg, la que pot anar millor per la part catalana”, ha subratllat Budó. A la reunió de Govern aquest dimarts “ningú ha demanat explicacions” perquè la decisió “s’ha respectat” i tots es disposen a “sumar amb aquestes persones”.

Budó, inquirida insistentment sobre la qüestió, ha dit que la composició resultant de la mesa és també conseqüència de les trobades que Torra ha tingut amb partits i entitats independentistes. En aquest sentit, Torra i Aragonès “han trobat oportú obrir la participació catalana fora del Govern”.

Cita a cegues, de moment

La portaveu ha explicat que, si bé per part del Govern l’odre del dia està clar (dret a l’autodeterminació, fi de la repressió i de la judicialització de la política), es desconeix la proposta per part de la Moncloa. Budó ha dit que hi ha temps fins demà per tancar un ordre del dia consensuat. El Govern ha manifestat la seva voluntat de “resolució del conflicte” i espera que “per part del govern espanyol també hi sigui”.

A banda d’aquests punts, el Govern també plantejarà en aquesta reunió la necessitat d’incloure la figura del mediador a les converses, un dels punts que han suscitat més controvèrsia entre els dos socis del Govern.

Després de la reunió de demà, serà el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, qui sortirà a exposar els resultats de la trobada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa