Giró insisteix que no seria de “país seriós” plantejar uns pressupostos al mes de juny

El conseller d'Economia fa la seva primera visita institucional a la Fira de Sant Josep i garanteix suport a les fires

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha insistit aquest divendres que no seria de “país seriós” plantejar uns pressupostos per enguany al mes de juny tot i que reconèixer que tant els partits a l’oposició com els sindicats tenen “tot el dret” a criticar el Govern per no fer-ho. En aquest sentit, ha reiterat la voluntat de treballar en uns comptes “ben negociats” per al 2022 i aprovar-los l’1 de gener. Giró ha fet la seva primera visita institucional des que ha estat nomenat a la 148a Fira de Sant Josep de Mollerussa, on ha assegurat que el Govern donarà suport a les fires, tant a les emblemàtiques però també a les del territori, perquè és on “ens juguem les garrofes”.Segons el conseller d’Economia, Jaume Giró, uns pressupostos plantejats al mes de juny encara tardarien entre tres o quatre mesos a ser aprovats, per la qual cosa podria passar que entressin en vigor al novembre. És per aquest motiu que ha remarcat que el més “realista” després d’investir el Govern fa pocs dies, és treballar en uns bons comptes negociats per al 2022 i aprovar-los l’1 de gener.

Mentrestant, Giró ha recordat que la Llei de pressupostos de la cambra catalana té la “flexibilitat” per atendre totes les necessitats de cada moment i en aquest sentit, ha apuntat les excepcionalitats derivades de la pandèmia al 2020. És a partir d’aquestes “excepcions” amb què Giró preveu afrontar el que queda de 2021, econòmicament parlant.

“És un gran encert que s’hagi fet la fira, encara que sigui al juny”

El conseller Giró ha dit que ha volgut fer la seva primera visita institucional a la Fira de Sant Josep perquè el fet que s’hagi celebrat en plena pandèmia és un “símbol de coratge, valentia i emprenedoria” del país. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern donarà suport a tot el que ajudi a la dinamització econòmica i empresarial, sobretot a les fires emblemàtiques però també a les de territori.

Nou comentari