La Generalitat impulsa un projecte per millorar la connectivitat amb la Catalunya Nord

El projecte aborda quatre corredors de mobilitat i està previst que entrin en servei entre 2020 i 2021

La Generalitat de Catalunya, la Regió d’Occitània i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals s’han associat en el projecte europeu ConnECT per ampliar i millorar el servei d’autobús de l’espai català transfronterer entre Catalunya i França. Sota el lema “unim persones, eixamplem horitzons“, el projecte implementarà noves rutes d’autobús per afavorir la mobilitat i la interconnexió, la coordinació i la millora d’horaris i freqüències entre municipis i regions a les dues bandes de la frontera. Així mateix, afavorirà el contacte territorial amb l’Hospital de la Cerdanya, a Puigcerdà, amb tota la xarxa de salut. El projecte aborda quatre corredors de mobilitat i està previst que entrin en servei entre finals de 2020 i principis de 2021.

La intermodalitat amb Perpinyà es produirà via Figueres – La Jonquera – Els Límits – El Pertús – El Voló. Amb Arles i Perpinyà, a través de Figueres – Maçanet de Cabrenys – Costoja – Sant Llorenç de Cerdans. La mobilitat entre Arles, Perpinyà i Ripoll quedarà garantida amb l’eix Camprodon – Molló – Prats de Molló. Finalment, hi haurà un corredor per afavorir la connexió entre la Cerdanya transfronterera i l’Hospital de Cerdanya, amb quatre rutes: Girona – Puigcerdà – Llívia – Bourg-Madame; Barcelona – Puigcerdà – Llívia – Bourg-Madame; Porté Puymorens – Puigcerdà – Mont-Louis, i Formiguères – Puigcerdà.

El projecte està confinançat en un 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa Interreg V-A Espanya – França – Andorra (POCTEFA 2014-2020). L’objectiu és reforçar la integració econòmica i social de la zona transfronterera Espanya – França – Andorra i se centra en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i ambientals transfrontereres a través d’estratègies conjuntes a favor del desenvolupament territorial sostenible.

Nou comentari