La Generalitat allargarà a dos anys el termini per pagar l’impost de successions

La Generalitat allargarà d’un a dos anys el termini per satisfer l’impost de successions com a conseqüència de la crisi derivada de la Covid-19, segons ha avançat aquest dimecres al vespre La Vanguardia i ha confirmat l’Agència Catalana de Notícies. Aquesta és una mesura inclosa en la memòria de la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives i del sector públic destinada a facilitar el pagament d’aquest import en cas d’acceptar una herència no líquida, com un habitatge, i no tenir els recursos per pagar-la.

Anteriorment, el termini ja havia estat de dos anys però amb la recuperació econòmica fins als anys anteriors a la pandèmia es va reduir a un any. Ara, hi haurà l’opció de posposar-ho un any extra, tot i que “lògicament” generarà interessos, igual que quan el període havia estat de dos anys, segons les fonts consultades. Aquesta opció pot comportar que els ingressos per impost de successions es redueixin de cara a l’any que ve.

En la memòria, que acompanya els pressupostos de la Generalitat, no hi ha pujades fiscals i no s’esperen modificacions en l’IRPF ni en l’impost de patrimoni ni successions; i recull l’obligació de presentar una nova llei de l’ICF i canvis en les cambres de comerç. Precisament, la CUP, que és el soci prioritari del Govern per aprovar els comptes i que demana un increment de la pressió fiscal- ha convocat per aquest divendres l’òrgan de governança de la candidatura, la coordinadora oberta parlamentària (COP), per tractar com afronta els “propers passos”.

La candidatura anticapitalista ja fa dies que avisa que les negociacions amb el Govern de Pere Aragonès no van bé, que no tenen “cap proposta concreta de pressupostos” i que no han vist res més enllà d’algunes partides poc desglossades, segons exposa en una carta enviada aquest dimecres ala militància.

Comentaris

    La Generalitat són una colla de lladres Octubre 27, 2021 | 23:18
    El que han de fer es retirar aquest impost de lladregots impresentables. El que guanyem els pares treballant tota la vida perquè els fills tinguin alguna cosa ja s'ha pagat deu vegades amb la compra, les hipoteques i els seus interessos. Ja n'hi ha prou!

Nou comentari