Geis diu que el TSJC ha actuat amb “mala fe”

La consellera d'Universitats diu que "no es pot guanyar en l’àmbit judicial allò que no es guanyaria al Parlament"

La consellera d’Universitats, Gemma Geis, ha assegurat aquest dimecres que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha actuat amb “mala fe” pel que fa a l’obligació d’incloure el castellà als enunciats de la selectivitat. Ha considerat que el tribunal no ha donat cap marge de maniobra al Govern, i ha recordat que “no es pot guanyar en l’àmbit judicial allò que no es guanyaria al Parlament“. “Hem de mantenir el model, perquè hi ha un marc normatiu que ens empara“, ha dit en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio.

Sobre altres qüestions de la llengua, Geis ha afirmat que li agradaria veure com en els exàmens d’accés a la judicatura es pogués respondre en català. “Els jutges també haurien de garantir això“, ha opinat. També ha afirmat que cal que parli amb els rectors de les universitats perquè no es produeixin situacions a les aules universitàries en les quals un alumne demana que es passi al castellà, i a partir de llavors tot el contingut de la classe es fa en aquella llengua.

Rebaixa del preu dels màsters

Per altra banda, Geis ha anunciat que el Govern aprovarà en les properes setmanes una rebaixa del 40% dels preus dels màsters, després que ja s’hagi aprovat en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). Geis ha destacat que això suposarà una primera fase en el treball d’equiparació dels preus de màsters i graus. La mesura tindrà un impacte de 9,3 milions d’euros que assumirà la Generalitat i no les universitats.

Comentaris

  uno que vive en Tabarnia 09/06/2021 3:25 pm
  ningu pot dir el que verdaderament pensa? jo no podria ser politic mai a la vida perque a les coses les dic per el seu nom, son uns pobres desgraciats que la poca dignitat que tenen la fent servir per llepar el cul al lesmes, sensa aquest capo mafios no son NINGU
  massa anys cara al sol, tenen les neurones fregides 09/06/2021 10:38 am
  En quin idioma fa les seves circulars i el seu ordeno i mano el TSJC? seguint la seva teoria, hauria de ser en bilingüe, és així?
  fideli 09/06/2021 10:28 am
  TSJC, violència contra el català, violència contra Catalunya... TSJC, els violents de Kelly, vull dir d'españa
  L'OBSERVADOR ASTORAT 09/06/2021 10:11 am
  Geis: Considerant que el TSJC, és la "sucursal colonial" del TS, TC i de la Judicatura Ñ. Creus que alguna vegada ha actuat de "bona fe"? Impossible !!!!
  Mauro 09/06/2021 9:39 am
  Si que es pot, es diu divisió de poders

Nou comentari