Fracassa l’última reunió d’ERC, JxCat i CUP per pactar un text sobre el referèndum

Esquerra i Junts rebutgen la unilateralitat proposada per la CUP

Reunió a l’últim minut entre Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Catalunya i la CUP, però sense èxit. Les tres formacions independentistes han mantingut una trobada al Parlament just abans que s’exhaurís a les 12h el termini per registrar a la cambra catalana transaccions en el marc del debat de política general. Segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), no hi ha hagut un acord entre aquests tres partits i per tant no hi haurà una proposta conjunta sobre el referèndum i l’autodeterminació.

ERC i JxCat sí que han presentat conjuntament una proposta que demana que el Parlament aprovi una llei d’amnistia que posteriorment viatgi a Madrid, cap al Congrés dels Diputats. Per altra banda els anticapitalistes han presentat una proposta en línia amb el que insisteixen en els darrers dies: celebrar un nou referèndum com el de l’1-O dins d’aquesta legislatura. Els republicans, en canvi, han presentat un text per refermar l’aposta del Govern a la taula de diàleg amb la Moncloa.

Aquest dimecres, ERC i JxCat ja van mirar de posar-se d’acord perquè tot l’independentisme presentés en bloc un mateix text al Parlament, però ni hi va haver sort. A banda de la llei d’amnistia, les dues principals formacions es comprometen a “explorar complicitats i la possible intervenció d’organismes europeus i internacionals per assolir un referèndum acordat”. És a dir, que aparcaven la unilateralitat proposada per la CUP i també qualsevol termini. Una prova d’aquesta voluntat d’acord és un petit error que hi ha el text: a la capçalera de la resolució hi apareix el nom de la diputada anticapitalista Eulàlia Reguant, mentre que ella no acaba signant el text. D’aquí que l’ambient resultant de la negociació recordi els acords dels grups sobiranistes resultants de les eleccions del 2012, amb els 50 diputats de CiU, els 21 d’ERC i els tres de la CUP. 

Comentaris

    Gonzalo 30/09/2021 2:15 pm
    Las. 14:15 horas, y en este digital todavía siguen sin publicar la noticia de que el vivales ha visto denegada por segunda vez su entrada a Canada.
    Ercagats.155 30/09/2021 3:50 pm
    NO INES SON NOMINES,com diu el GENS HONORABLE LAMBAN ARAGONES,el CAGAT.155

Nou comentari