Forcadell reconeix que li van “doldre” els xiulets als líders independentistes durant la celebració de la Diada

L'expresidenta de l'ANC és "escèptica" amb la taula de diàleg però defensa negociar per resoldre "conflictes polítics"

L’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reconegut que li van “doldre” els xiulets als líders independentistes durant la celebració de la Diada. “Em van fer mal i em va entristir moltíssim. A vegades penso amb quina autoritat moral aquestes persones diuen això a una persona que ha estat a la presó i s’ho ha jugat tot pel país”, ha afirmat en una entrevista a ‘RAC1’ en referència al president d’ERC, Oriol Junqueras. La també expresidenta de l’ANC s’ha mostrat “escèptica” amb la taula de diàleg amb el govern espanyol, però ha defensat la negociació com una via per resoldre “conflictes polítics”.

“Sóc molt escèptica amb la taula de diàleg, però crec que l’independentisme no ha d’abandonar mai la bandera del diàleg”, ha assegurat. Forcadell ha admès estar “convençuda” que tots els “conflictes polítics” es resolen a través de la negociació i ha assegurat que la “bandera del diàleg” dona “força” a l’independentisme, tant a escala internacional com per a aquells catalans no independentistes a favor del diàleg. En tot cas, l’expresidenta del Parlament ha assegurat sentir “curiositat” per saber quina oferta farà el govern espanyol, i ha afirmat que “moltes vegades”, els compromisos de l’Estat “han quedat en res”.

En aquest sentit, Forcadell també s’ha referit a la pèrdua de la inversió de 1.700 milions d’euros per a l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona – El Prat i ha assegurat que el govern espanyol “no tenia ganes” de fer aquesta inversió. “És l’únic que pot justificar tot el que ha passat. Si no, no s’explica”, ha mantingut.

En referència a la Diada, Forcadell ha destacat el “to en positiu” de la manifestació i ha assegurat que l’independentisme està en “stand by i a punt de sortir al carrer”. L’expresidenta de l’ANC ha atribuït aquesta situació a les circumstàncies polítiques d’una “repressió fortíssima” i als efectes socials provocats per la pandèmia. “No es pot comprar la situació del moviment ara, amb el seu estat entre 2012 i 2017”, ha manifestat. Tot i això, ha assegurat que l’independentisme està “preparat” per sortir al carrer “quan es demani”.

Comentaris

  No us mereixeu els xiulets, us mereixeu el més absolut dels menyspreus 12/09/2021 1:35 pm
  Forcadell, qui merda t'has cregut que ets per jutjar la gent que us xiula? Et penses que haver-vos lliurat covardament a la justícia espanyola us dona superioritat moral? De debò, creguda histriònica, que us ho heu jugat tot? A l'octubre de 2017 no us vau jugar res, i encara que ho haguéssiu fet, això no us exonera de la baixada de calces que esteu protagonitzant venent-vos el país als interessos del PSOE i la p. taula de diàleg. Entabanadors professionals, heu enganyat i traït Catalunya, i els xiulets són ben poca cosa respecte al que us mereixeu. La presó ha estat injusta, però la vau triar vosaltres, covards, i no us dona cap autoritat a sobre de la gent que, aquesta sí, s'ho va jugar tot davant la policia creient-vos, mentre vosaltres ja preparàveu la rendició d'amagat amb la Soraya.
   Alexis de tocqueville 13/09/2021 3:46 pm
   Chapeau, ho has clavat. Estic absolutament d'acord amb el mateix que dius. Enhorabona.
  Ricard 12/09/2021 2:40 pm
  Es tan fàcil que li dolguin com que els comprengui.
  Si 12/09/2021 2:41 pm
  Doncs si no bastiu una estratègia alliberadora conjunta amb els partits i el Govern Legítim, els xiulets aniran creixent.
  Vendetta 12/09/2021 2:59 pm
  Aixo es nomes el principi ni oblt ni perdo mort als botiflers
  fat boy 12/09/2021 3:06 pm
  Li van doldre els xiulets a uns traidors?.
  Junqueras un borbó del psoe.erc 12/09/2021 4:23 pm
  Junqueras esun lider psoecialista,prou enganyar, prou estafar,prou robar
  joandomenec 12/09/2021 4:43 pm
  Aquesta dona empastifada amb ERC fins la molla de l'os faria bé de callar i dedicar-se a la cura dels néts.
  Octogenari 12/09/2021 5:38 pm
  Aixó de liders independentistes..... El meu estat físic no em permeté anar a la manifestació, però di hi hagués anat, també els hauria xiulat. Per cagats i mentiders.
  LLARENA dPENA 12/09/2021 6:47 pm
  Aquets politics xiulats s'ho mereixen molt. S'ho han guanyat a consciència mentin constanment a la ciutadania. Especialment els capitostes d'ESGERRO AUTONOMISTA de CAT, antiga ERC, amb l'Aragonés i el Mossén, al cap. Son uns hipócrites mentiders que no deixen d'enganyar.nos a cada oportunitat. Els de Junts no estan exclosos d'aquests valoracions. Jo me'ls hauria cregut, als de Junts, si no haguessin aceptat tant sumissament formar part del Govern actual per fer només el titella. I vull afegir que, després dels teus últims missatges, Carme Forcadell, assumint i beneín les mateixes mentides d'ESGERRO, on para alló de "President possi les urnes" , aceptant i dien la mateixa merda que aquesta colla d'ESGERRO i JUNTS pretenen que ens creiem?.
  Albert Berrio 12/09/2021 7:35 pm
  I als independentistes que no som politics ens va doldre molt, encara diria més, ens va avergonyir el paper que va fer aquesta senyora durant tot el temps que va durar el paper judicial. Com tots els altres, llevat d'en Cuixart, es va dedicar a devaluar tot el que vam fer l'any 17 a fi de salvar la pell.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 12/09/2021 10:11 pm
  Senyora Forcadell, trenqui el carnet. ERC no se la mereix
  Joan de l'Ós 13/09/2021 10:25 am
  Que li dolguin els xiulets diu molt de la seva incapacitat política per a fer-se càrrec de la realitat. El fet és que a una gran part de gent, -sobretot que no és militant ni ha d'obeir ningú-, ens ha dolgut mil vegades més el paperot seu i dels seus en el judici, lliurats candorosament i perillosament a canvi de res (se suposa). Del "Posi les urnes senyor president!" al "Torni a la comoditat autonòmica senyor president que aquí no ha passat res i soc ben mesella!" hi ha un curt camí de deserció i vergonya. Vergonya senyora Forcadell, vergonya !
  Forcadell es españa.erc 13/09/2021 12:55 pm
  Xiular als traidors, als venuts, als sachistes d'erc.puta españa es un dret, franquista d'erc
  ernst 13/09/2021 3:29 pm
  Junqueras no es independentista , com no ho eren el Ministro de Marina de Azaña, ni el Marques de Tarradellas dos dels grans homes de ERC

Nou comentari