La fiscalia del Suprem es queda la nova investigació d’Antiocorrupció sobre el rei emèrit

Els fiscals d'Anticorrupció investigaven l'ús de targetes de crèdit opaques de la casa reial i la Fiscalia General els obliga a enviar-ho al TS

La Fiscalia del Tribunal Suprem assumeix una nova investigació d’Anticorrupció sobre Joan Carles I. Així ho ha comunicat el ministeri públic en una nota difosa aquest dimarts després que ‘eldiario.es’ hagi publicat que la Fiscalia Anticorrupció investiga despeses del rei emèrit i altres familiars directes, entre els quals la reina Sofia, fetes després de l’abdicació de l’exmonarca i, per tant, quan ja no era inviolable, a través d’unes targetes de crèdit opaques amb fons de l’estranger. La Fiscalia General de l’Estat ha dictat un decret que obliga Anticorrupció a remetre amb efectes immediats al Suprem les diligències d’investigació 12/2019 sobre el rei emèrit perquè les continuï pel fet que hi està involucrat Joan Carles I, que és aforat.

La Fiscalia del Suprem ja té en marxa una investigació de Joan Carles I sobre les presumptes comissions de l’AVE a La Meca. La investigació sobre l’exmonarca al Suprem l’encapçala el fiscal en cap de la Sala Penal, Juan Ignacio Campos. A més, la Fiscalia General de l’Estat ha traslladat a la Inspecció Fiscal i ha posat en coneixement del Delegat de Protecció de Dades una possible fuga d’informació.

Nou comentari