La Fiscalia s’oposa a que Dolors Bassa pugui sortir de la presó pel 100.2

La fiscalia ha recorregut l’aplicació de l’article 100.2 a Dolors Bassa perquè creu que la cura de la seva mare no té cap relació amb els delictes comesos i, per tant, “no es pot considerar part del tractament penitenciari”. En el seu recurs, el ministeri públic argumenta que els informes de la Junta de Tractament de Puig de les Basses haurien de concretar quins dèficit presenta Bassa en matèria familiar. Al seu parer, tot plegat forma part d’un pla per atorgar un règim de semillibertat a tots els presos independentistes, amb l’aplicació d’un “segon grau i mig”.

“Cap relació guarda l’àrea familiar amb la tipologia delictiva per la qual la interna compleix condemna”, apunta la fiscalia, que remarca que Bassa no va cometre els delictes “a causa d’unes relacions familiars desestructurades”, sinó en la seva qualitat de consellera del Govern de la Generalitat.

En la línia del que va apuntar en els recursos previs que ha presentat contra el 100.2 d’altres presos independentistes, la fiscalia també insisteix que no hi ha “cap reconeixement ni assumpció de la responsabilitat” per part de l’exconsellera dels fets pels quals va ser condemnada, i subratlla que així ho va expressar ella mateixa durant l’última paraula del judici al Tribunal Suprem.

Com ja ha fet en altres recursos, ha criticat també que la consellera de Justícia, Ester Capella, digués que tots els presos independentistes podrien sortir en aplicació d’aquest article.

Nou comentari