Fiscalia demana a Marchena que retiri el tercer grau dels presos

Presentat recurs d'apel·lació al Suprem

Després que la fiscalia demanés ahir al Tribunal Suprem la retirada del tercer grau de Carme Forcadell i Dolors Bassa, avui ha estat el torn dels presos polítics engarjolats a Lledoners. El fiscal ha presentat el recurs d’apel·lació contra la decisió del Jutge de Viligància Penitenciària número 5 de no suspendre el règim de semillibertat que el ministeri públic va impugnar.

El recurs, tècnicament, és el rebuig de la mesura cautelar de suspensió del tercer grau que plantejava el ministeri públic mentre estudiava el fons del seu recurs. La fiscalia insisteix en l’aplicació de la disposició addicional número 5 que la Llei Orgànica del Poder Judicial estableix el caràcter suspensiu del recurs d’apel·lació en matèria de classificació quan es tracti de condemnats per delictes greus que puguin ser excarcerats.

Precisament, aquest en aquest argument rau el debat jurídic entre el jutge i la fiscalia. El magistrat considera que no es pot fer una interpretació extensiva de la llei per aplicar un recurs d’apel·lació en tant que afecta a drets fonamentals. I, per tant, una interpretació “analògica” no es es pot fer en matèria de dret penal o garantista.

En el seu recurs al Suprem, la fiscalia també argumenta que tota aquesta causa ha posat de manifest la necessitat d’una interpretació de la norma que permeti l’efecte suspensiu en els recursos, i ha recordat que el jutjat de vigilància penitenciària número 5 sí que va suspendre cautelarment el tercer grau dels presos de Lledoners a l’estiu, però el número 1 no ho va fer amb Bassa i Forcadell.

Comentaris

  vendetta 03/03/2021 9:23 am
  orioljudes desperta ke cacanya no te estima
  Eulàlia 02/03/2021 8:07 pm
  Segons el Sr. Pedro Sánchez s'habia d'acabar la judialitzacio de la vida política a Catalunya!!! Naturalment ho va dir abans de les eleccions a casa nostre, pensant q el PSOE seria al Govern de la Generalitat!!!com diu el d'aquí dalt quien manda en la fiscalia? pues eso!! Tenen tan poca VERGONYA, i Faxenderia q tan els fa reconèixer-ho España en estat pur!!
  Peter smich 02/03/2021 7:50 pm
  Ja lladre el paixarito, bup, bup bup, com un gos.
  Octubrista 02/03/2021 6:51 pm
  Estan coents perquè no vam votar el PPSOEVOC'S i busquen venjança (encara més venjança). Nosaltres no en busquem de venjança, volem fotre el camp, deixar-los sense mamella i que hagin de treballar si volen menjar calent.
  Pajaritu 02/03/2021 5:19 pm
  Las condenas se cumplen enteras. Ni un pas enrere, ni oblit ni perdó. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
   Peter smich 02/03/2021 7:46 pm
   Ja lladre el paixarito, bup, bup bup, com un gos.
   Angels 02/03/2021 7:05 pm
   vaya pajarito que eres tu, el que desea el mal al final lo recibe el solicitante, ves ves preparandote qu algun dia te llegara tu maldad🎗🎗🎗🎗🤣🤣🤣🤣
  d'ehpañña només ens arriba que misèria, econòmica, cultural i de drets 02/03/2021 4:26 pm
  De Ñòrdor no podem esperar mai res, de bo, només espoli, insults, hòsties ... quan abans, hem de marxar ben lluny d'aquesta gentussa!
  Ricard 02/03/2021 4:11 pm
  Més taula de diàleg.
  PSC = Repressió i Incompetència 02/03/2021 3:13 pm
  Foragitem el PSC de les institucions, i fem un cordó sanitari cap aquesta colla de fatxes.
  Gonzalo 02/03/2021 2:33 pm
  Ya sabéis quien manda en la fiscalia, no? Pues ala.... Intentad otro gobierno con intenciones separatistas, y ya vereis el indulto donde va a acabar, banda de laZis. Se nota, se siente, illa presidente!!!!!!! Y os dejamos la presidencia del parlament para erc, para que no os quejéis.
   Ha ha ha 02/03/2021 7:50 pm
   Aquest ññ. Sempre lladran com gossos, quina colla de cagats de merda.
   Josep 02/03/2021 5:10 pm
   Ests més curt que una escala de collir patates

Nou comentari