El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VIè parla sense dir res, i menys de la seva herència
  • CA

Felip VI ha fet un discurs força llarg però sense cap referència als escàndols que envolten la Corona. El rei espanyol ha centrat en la unitat d’Espanya davant la pandèmia de coronavirus el missatge que ha volgut transmetre als seus súbdits aquest dimecres al vespre en de crisi sanitària a tot l’Estat, que afecta especialment la capital espanyola, i personal per a la Corona a causa de les darreres informacions sobre els negocis tèrbols del rei emèrit, Joan Carles I, de qui les acusacions de cobrar comissions de l’Aràbia Saudita a canvi de facilitar contractes amb empreses espanyoles podrien esquitxar no només el seu fill sinó també la seva néta i hereva del tron espanyol, la princesa Elionor. D’aquest darrer tema, finalment, no n’ha fet ni un esment.

Resoldre la crisi sanitària causada per la COVID-10 és la “prioritat” de l’Estat, ha dit Felip VI, davant d’una crisi “sense precedents, molt seriosa i molt greu” i que a més “altera” el desenvolupament de la vida, inclòs el de l’economia i el del “benestar”. Després de la reunió amb el president espanyol, Pedro Sánchez que ha mantingut aquest mateix dimecres, el monarca s’ha mostrat confiat de la capacitat de sortir-se’n i ha animat els ciutadans de l’Estat a treballar fort i a col·laborar, “deixant de banda les diferències”, per superar la situació “junts, entre tots”. Si això passa, ha reblat, “tornarem a la normalitat més aviat que tard”. “Ara hem de resistir, d’aguantar”, ha declarat el rei espanyol, que ha demanat seguir els consells de les autoritats i els experts per contenir la propagació de la malaltia.

Felip de Borbó també ha aprofitat per traslladar el condol a tots els afectats i ha donat les gràcies a tots els serveis públics que, “sense excepció”, estan ajudant a combatre la malaltia. El monarca ha volgut destacar els serveis sanitaris espanyols, “primera línia de defensa” contra la pandèmia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa