El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’exsecretari del Govern assegura que Trapero no hauria fet cas de Puigdemont
  • CA

“No em va quedar cap dubte que només compliria amb els jutges”. Aquesta ha estat la sentència del testimoni estrella de la jornada d’avui al judici contra la cúpula d’Interior. Ha estat en boca de Joan Vidal de Siurana, secretari del Govern. Un testimoni important per al defensa atès que hi va haver una reunió el 8 de setembre entre Vidal i Josep Lluís Trapero, aleshores comissari en cap del cos. Encara no havia estat nomenat Major.

 

Segons el llavors secretari de l’executiu de Carles Puigdemont, va demanar una reunió amb Trapero per ordre directe del president. Volia saber quin paper o quina opinió tenia sobre una “situació de confrontació”. Trapero no ho va veure clar i li va comunicar al seu conseller Jordi Jané la proposta de reunió. Jané va parlar amb Siurana sobre els motius d’aquesta reunió i aquest li va barrar el pas al·legant que era una petició que provenia de presidència. “No em va quedar cap dubte”, ha conclòs al Tribunal. Fiscalia no li ha formulat ni una sola pregunta. 

 

La reunió va ser breu. Vidal de Siurana ha admès que més “plantejar-li una doble legalitat, que això no existeix”, sí que li va plantejar que en cas de confrontació institucional quin paper prendrien. Segons l’exsecretari, Trapero li va deixar clar que no faria cas al Govern i sí farien cas a les ordres de Fiscalia o del Poder Judicial. Una opinió que va traslladar al president Puigdemont.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa