El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Exercint el dret a vot en una plaça de toros

L’afluència de votants ha estat constant al llarg d’aquest matí de la jornada electoral del 14-F al col·legi electoral de la Tàrraco Arena Plaça. Durant les primeres hores, s’ha format una cua d’electors fins al capdamunt del carrer Mallorca per poder accedir al recinte. Tot i que les catorze meses electorals s’han constituït a les nou, l’obertura d’aquesta seu s’ha retardat una estona per tal d’evitar les acumulacions de persones, ja que els membres suplents no han tingut l’autorització per marxar fins a quarts de deu del matí. En declaracions a l’ACN, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que no hi ha hagut incidents remarcables en els 42 col·legis habilitats.

Els membres titulars i suplents del col·legi electoral de la Tarraco Arena Plaça de Tarragona (TAP) s’han concentrat quan faltaven pocs minuts per les vuit del matí davant de l’entrada del recinte. Després que se’ls hagi pres la temperatura i de rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, un per un, han entrat cap al local per constituir-se les meses. Alguns d’ells han marxat abans de la constitució al·legant que no podien formar-ne part. Amb tot, el gruix s’ha hagut d’esperar fins a quarts de deu del matí.

Segons ha explicat a l’ACN, en Joan Arnal, un dels representants de l’administració, no s’han obert les portes del col·legi electoral fins que els suplents de les meses han marxat per evitar acumulacions de persones. “El problema aquí ha estat la massificació perquè tenim molts taules, però ho hem anat trampejant”, ha assegurat Arnal. La Tàrraco Arena Plaça ha acollit catorze meses electorals, col·locades al redol, i és el centre de votació que en té més de tota la ciutat.

El responsable ha explicat que una altra de les problemàtiques és que la gent està acostumada a anar amb la seva targeta censal i alguns s’han trobat una mica perduts a l’hora de trobar la seva mesa. “A causa de la massificació, hem hagut de crear uns circuits per evitar els encreuaments i acumulacions de gent, hi havia gent despitada que no sabia si anava al passadís sis o al vuit; els hem acompanyat i procurem que no hi hagi molta acumulació”, ha completat Arnal, que considera que no hi ha hagut massa diferències respecte a altres comicis –exceptuant pel que fa a les mesures sanitàries.

Abans de les nou del matí, han arribat els primers votants que han hagut d’esperar per poder entrar a votar. Des de l’única entrada habilitada a la TAP fins al capdamunt del carrer Mallorca, s’ha format una cua llarga de persones. Molts d’ells portaven el vot preparat, tal com les autoritats recomanaven. Els votants han entrat, de forma ordenada i esglaonada, i un cop a dins del col·legi, han seguit el circuit per poder arribar a la mesa que els corresponia.

La Teresa Maria i el seu marit en Joan han explicat que no han tingut cap problema per votar. “Ja sabíem on anàvem, ens han indicat, no ens ha calgut preguntar cap cosa perquè està ben muntat”, han dit. Una altra votant, la Lourdes ha explicat que es pensava que s’hauria d’esperar més temps a la cua, però que finalment, no li ha calgut. “Dins del que cap ha anat bastant bé, estic contenta, havia dit que si em cansava marxaria i he aguantat”, ha detallat aquesta votant d’edat avançada.

En Ramon i la Rosalia han assenyalat que el dispositiu de seguretat ha estat “perfecte” i han opinat que, malgrat que la situació de crisi sanitària, era necessari exercir el dret a vot. “Nosaltres ho teníem molt clar, crec que la gent estava molt conscienciada, i amb la pandèmia encara fan el cor valent i venen amb més èmfasis”, ha subratllat.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha visitat el local electoral de la TAP a mig matí per comprovar el funcionament de la jornada electoral. Segons el batlle s’han pogut constituir sense problemes la majoria de les meses. “És una gran satisfacció, perquè el 100% de les meses s’han constituït; els col·legis són segurs, la participació té pinta de ser molt bona perquè les cues són molt llargues”, ha afirmat Ricomà.

Per ell, el més rellevant és que els ciutadans puguin votar amb seguretat: “Com més gent voti més importància té el resultat, que evidentment serà legítim sigui quin sigui”, ha recalcat. A banda, l’alcalde ha celebrat que molts dels suplents han pogut marxar abans de l’hora prevista d’obertura dels col·legis. L’anècdota del començament de la jornada ha estat un home que s’ha disfressat de pallasso i que presentava símptomes d’embriaguesa, segons ha confirmat el batlle. L’individu havia de formar part d’una mesa electoral.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa