El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estrasburg denega l’empara a dos condemnats pel ‘setge’ al Parlament i els renya per no esforçar-se al TC
  • CA

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha desestimat aquest dijous una segona petició d’empara pel “setge” al Parlament per errors formals en els recursos fets a Espanya. Després que el Tribunal Constitucional rebutgés el seu recurs contra la condemna a tres anys de presó del Tribunal Suprem per les protestes dels ‘indignats’, dos dels afectats van recórrer a Estrasburg. El TEDH diu ara, però, que no van fer “cap esforç intel·lectual” per demostrar “la importància constitucional especial” en la seva apel·lació al TC. Aquest error equival a no esgotar les vies de recurs a l’Estat i, per tant, Estrasburg ha rebutjat pronunciar-se sobre el fons cas.”Els demandants no van fer cap esforç per intentar complir amb el requisit de justificar l’especial importància constitucional”, remarca la decisió d’aquest dijous d’Estrasburg.

El Constitucional sí que va admetre el recurs d’empara d’uns altres quatre condemnats per la causa, però encara ha d’emetre sentència. Aquest quatre encara tenen la via oberta a Estrasburg, en cas que el Constitucional no reconegués el seu dret de protesta. Per tant, el TEDH podria donar la seva opinió sobre aquests fets en un futur.

A l’octubre el TEDH va desestimar una primera petició d’empara pel setge al Parlament i la va desestimar per motius similars als del recurs rebutjat aquest dijous.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa