ERC avisa la Moncloa que està “lluny” d’aprovar els pressupostos

La portaveu d'ERC no deixa clar si el traspàs de Rodalies serà una línia vermella dels republicans

La secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Vilalta, ha enviat aquest dilluns un dard al PSOE i a Podemos, després que aquests diguessin la seva sobre què haurien de demanar els republicans en les negociacions dels pressupostos espanyols. En una roda de premsa, Vilalta ha dit que cap d’aquestes dues formacions ha de parlar per Esquerra, i ha etzibat que “les demandes d’ERC les farà ERC“. Així mateix, ha assegurat que “ara mateix” els republicans estan “molt lluny” de donar llum verda als comptes espanyols.

Aquest dilluns tant socialistes com comuns han demanat a ERC que no lligui els pressupostos estatals i el traspàs de Rodalies perquè caigui en mans de la Generalitat. Preguntada directament si aquesta demanda serà una condició per als republicans, Vilalta no ha volgut respondre argumentant que les demandes es faran públiques “quan arribi el moment” de detallar les propostes.

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha afirmat aquest dilluns que els interlocutors prioritaris del seu executiu per tirar endavant els pressupostos són Esquerra Republicana de Catalunya i el Partit Nacionalista Basc. De totes maneres, ha estès la mà a tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats “que vulguin debatre”. És per aquest motiu que ha lamentat que el Partit Popular “es descarti” i estigui “absolutament fora de la realitat“.

I sobre el contingut de negociació amb Esquerra Republicana, Montero ha dit que ella, com a ministra d”Hisenda, se centra en “els números“, mentre que ha reconegut que en el debat sobre els pressupostos també s’incorporen “molts elements que no estan directament relacionats amb aquesta qüestió”, com per exemple seria el traspàs de la gestió de Rodalies. Sobre aquesta qüestió, la ministra María Jesús Montero ha dit que caldrà “anar fent passos de forma successiva”, però “no necessàriament en aquest moment” .

Comentaris

  Ex- votant d`' ERC. 11/10/2021 3:27 pm
  Vaja, que la comissió que els ofereixen els sembla poc.
  No ens ensarronareu, erc! 11/10/2021 4:06 pm
  A qui voleu enganyar, ERC?
  Fill de G-C- que va estudiar una miqueta. 11/10/2021 4:30 pm
  ESTEM LLUNY, PERÒ DEMÀ ESTAREM MÉS A PROP. i EL DIMECRES, MÉS A PROP ENCARA. (ES QUE ALGUNA COSA ELS TENIM QUE DIR ALS BABAUS DELS NOSTRES VOTANTS, NO?)
  joanka 11/10/2021 4:40 pm
  Esquerra necessita al psoe i el psoe necessita a esquerra. La resta són gesticulacions i pur teatre dolent. Tothom sap que Esquerra farà que al que li manin de madriz. Després tant uns com els altres tractaran de vendre la moro de que ai són molt progressistes i demés bajanades.
  nil 11/10/2021 4:52 pm
  us vendreu per un plat de llenties...ho sabem..heu estat. els escolanets del PSOE fins ara...vergonya. I us dieu independentistes
  rd 11/10/2021 5:16 pm
  erñ botiflers
  Dolors63 11/10/2021 6:04 pm
  De les declaracions de la portaveu del govern espanyol dedueixo dues coses, la primera, que porten els pressupostos a l'hemicicle sense haver-los consensuat, abans, amb aquells dels que depèn la seva aprovació, surrealista total. I dos: com poden exigir l'aprovació d'uns pressupostos a una altra forçar política si ni tan sols se'ls han deixat fullejar. A veure si és que ERC té un pacte secret, i els ha d'aprovar SÍ o Sí!
  ERC micos i miquetes d3l Sanchez155 11/10/2021 6:33 pm
  4 cacahuets i el pito.flauta rufian ballarà per españay su Ferrovial
  Robert 11/10/2021 7:11 pm
  Teiatru, teiatru...
  Joan de l'Ós 11/10/2021 8:12 pm
  No cal que s'escarrassin a fer comèdia, tots sabem d'una hora lluny que el suport està dat i beneit. No combreguem amb rodes de molí. Pobres d'ells, els d'ERC, que no facin bondat tal com pertoca i votin religiosament allò que els hi mana el PSOE. Per cert, aquesta "noticia" també valdria la pena passar-la pel sedàs de la crítica periodística i evitar la el fer d'altaveus de la propaganda partidista.. Un "dard" ha enviat la sra. Vilalta ? Quines coses de dir ! La por que fa !

Nou comentari