Espanya i els EUA pacten l’ús de dues bases militars per acollir afganesos

Tots dos líders han compartit la seva preocupació per l'actual situació que viu el país asiàtic

El president del govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha mantingut aquest dissabte una conversa telefònica amb el seu homòleg estatunidenc, Joe Biden, en la qual han acordat l’ús de les bases militars de Morón i Rota per a acollir temporalment a afganesos col·laboradors dels Estats Units en trànsit cap a altres països.

En la seva conversa telefònica, que ha durat prop de 25 minuts, tots dos líders han compartit la seva preocupació per l’actual situació que viu el país asiàtic i han coincidit en “la necessitat que la comunitat internacional actuï de manera coordinada i solidària, especialment per a facilitar les operacions d’evacuació i repatriació”, tal com ha expressat Presidència del govern espanyol.

D’igual manera, Sánchez ha traslladat a Biden que Espanya continua treballant “estretament” amb els seus aliats internacionals en les labors d’evacuació dels afganesos més “vulnerables”, i li ha posat al corrent del mecanisme que Espanya ha posat en marxa per a actuar com ‘hub’ del Servei d’Acció Exterior de la Unió Europea. Mitjançant aquest mecanisme aniran arribant a Espanya els ciutadans de l’Afganistan que han col·laborat amb la Unió Europea i la resta de personal que hagi estat al servei de les institucions europees.

“Sánchez i Biden han reafirmat la seva voluntat de continuar cooperant de manera estreta a fi de continuar facilitant les operacions d’evacuació de l’Afganistan”, ha expressat el govern espanyol en aquest comunicat. Així, l’Executiu d’Espanya ha pres com a “prova de l’excel·lent col·laboració” entre totes dues nacions el fet que aquest dissabte hagi aterrat en la base aèria de Torrejón un avió espanyol en el qual volaven 64 evacuats afganesos col·laboradors dels Estats Units.

Sánchez ha publicat un missatge en les seves xarxes socials en el qual ha qualificat de “fructífera” la conversa telefònica que ha mantingut amb Biden, en la qual han pogut abordar diversos temes de “interès comú”.

Per part seva, i en un comunicat addicional, la Casa Blanca ha afegit que tots dos líders “van elogiar la dedicació del seu personal a Kabul, així com el seu treball conjunt per a evacuar de manera segura als seus ciutadans, els afganesos que van secundar valentament el treball de la missió de la UE i altres ciutadans afganesos vulnerables”. “El president Biden va elogiar el lideratge d’Espanya en la cerca de suport internacional per a les dones i nenes afganeses”, ha reblat la nota de l’Administració estatunidenca.

Aquesta seria la segona presa de contacte que manté Sánchez amb el seu homòleg americà després de la breu xerrada que es va produir durant la reunió de caps d’Estat i de Govern de l’OTAN.

Comentaris

  fideli 22/08/2021 10:00 am
  de fet són territori americà
  Narcís 22/08/2021 10:21 am
  Aquest estat sempre amb el paperot portes enfora .. potser espera suport per ' segrestar ' nostre MHP Puigdemont ! PD : són més falsos .. tothom sap allò que és aquest fàctic estat .. només cal veure la monarquia .. i d' ací cap a avall !
  Vaya vaya vaya! 22/08/2021 11:44 am
  Vaya vaya! Ayer todo el mundo ridiculizando a Sánchez porque Biden no había mencionado España entre aliados' y hoy llamada de 25 minutos para la coordinación del drama Afgano... Sois ridículos y patéticos, la rabia y frustración os sale por las orejas grocnyordos! Me parto 🤣 😂 juajuajuajua Juajuajuajua!
   Escurçó Negre 22/08/2021 3:34 pm
   No treguis tant de pit, Espanya és el " pati del darrera " d'Europa. Us deixen lo que la resta no vol.
    Claro claro 22/08/2021 6:35 pm
    Sois vosotros grocnyordos de Mi... los que vais a la desesperada con cualquier noticia donde se rebaja a España! "Que si Biden se olvida de España, que si España no ha sido reconocida...bla bla bla"... Zasca en toda la boca, reconocida internacional mente como el HUB del drama Afgano y coordinación directa con USA. KARMAAAAAA hijos míos! Se llamaaaaa KARMAAAAAA,
  Severiano Martínez Anido 22/08/2021 8:44 pm
  Toos a .... Cataluña ! El cigronet de Pineda ya a avierto el .... cuzinho.
  Josep 22/08/2021 10:36 pm
  Sanches amb espardenyes ñordes i els pantalons abaixats fins els turmells

Nou comentari