El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC Sant Andreu defensa el seu vot contrari a la plaça de l’alcalde afusellat
  • CA

 

El Grup Municipal d’ERC al districte de Sant Andreu de Barcelona ha defensat aquest divendres la seva negativa a batejar una plaça amb el nom de Celestí Boada, l’alcalde de Santa Coloma de Gramenet afusellat pel franquisme l’any 1939. Tot i reconèixer en un comunicat “la importància de la figura” de Boada i insistir, com ha fet Alfred Bosch a través de Twitter, que treballaran perquè sigui “a la memòria i al lloc que es mereix”, els representants del partit s’han definit com a “feministes” per justificar una negativa que ha aixecat molta polseguera al llarg del dia.

 

Segons recorden al mateix comunicat, l’any 2010 el districte va aprovar per unanimitat que 3 de cada 3 noms proposats a la ponència de nomenclàtor fossin de dones ja que van comprovar que eren menys d’una quarta part dels noms de carrers dels 7 barris del districte. Per “revertir aquesta invisibilització”, doncs, es va arribar a aquell acord. Els republicans defensen que, com que de les 7 propostes fetes el passat 3 de juliol només n’hi havia un de dona per tres d’home i tres topònims, el seu posicionament havia de ser forçosament contrari perquè contravenia aquell acord del Consell Plenari de Sant Andreu i que, per tant, l’oposició a batejar una plaça amb el nom de l’alcalde assassinat no era “un veto” específic sinó una votació conjunta.

 

El comunicat reivindica “els valors” del partit, que defensa “una República d’iguals, on les dones tinguin la representació real que els pertoca” i reafirma la seva voluntat de continuar treballant en aquest sentit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa