ERC ratifica Junqueras com a cap de llista al Congrés i Romeva, al Senat

Rufián repeteix com a número dos a la Cambra baixa

El Consell Nacional d’ERC ha ratificat aquest dissabte les llistes que presentarà a les eleccions generals del 10 de novembre, que portaran al líder del partit, Oriol Junqueras, com a cap de llista al Congrés per Barcelona, i a l’exconseller Raül Romeva, al Senat.

En un comunicat aquest dissabte, la formació ha informat que presentarà de número dos al Congrés al portaveu parlamentari d’ERC, Gabriel Rufián, seguit de Carolina Telechea, i del líder de Sobiranistes, Joan Josep Nuet, que repetirà en el quart lloc.

Entre els 10 primers llocs també repetirà, al número cinc, la jurista brasilera i activista, Maria Dantas; ara en el sis, l’exregidora a Barcelona Pilar Vallugera; en el set Marta Rosique, de les joventuts del partit republicà, i en el vuit el membre de l’Executiva Joan Capdevila.

Nuet no és l’únic nom de Sobiranistes que serà a la llista: aquesta plataforma, creada a l’octubre de 2018 com a moviment crític amb els comuns, també es reserva els llocs 10, 15, 18, 23 i 28.

Encara a la circumscripció de Barcelona, la candidatura al Senat la liderarà l’exconseller d’Afers exteriors –actualment en presó preventiva– Raül Romeva, i també hi serà Ana Surra, que fins ara ha estat diputada al Congrés.

A més, es repeteix l’absència de Joan Tardà, que ja va anunciar que no repetiria en unes llistes en què havia tingut un lloc destacat ininterrompudament des de 2004, però tancarà la candidatura de Barcelona en el lloc 31 de manera simbòlica.

La llista al Congrés per Girona l’encapçalarà de nou la germana de l’exconsellera presa Dolors Bassa, Montserrat Bassa, seguida per l’actual diputat Joan Margall, i per Lleida i Tarragona repeteixen també els mateixos líders: Xavier Eritja i Jordi Salvador, respectivament.

En la candidatura al Senat per Girona, Jordi Martí repetirà com a número u seguit per Elisenda Pérez; a Lleida l’encapçalarà Sara Bailac seguida per Miquel Caminal, i a Tarragona Miquel Aubà i Laura Castel repetiran.

Nou comentari