ERC estudia deixar espai al Govern després de la investidura a l’espera d’una coalició amb Junts

El diputat d'ERC recorda que el 2001 a Euskadi el PNB va governar amb EB dos mesos després de la investidura d'Ibarretxe

El membre de l’equip negociador d’ERC Sergi Sabrià ha obert la “possibilitat” de deixar espai al Govern després que s’investeixi Pere Aragonès, a l’espera d’una possible coalició amb Junts. Així ho ha apuntat en una entrevista a ‘El Nacional’. Preguntat per si ERC ompliria totes les conselleries amb dirigents del partit o independents, o si deixaria forats a l’espera d’una coalició, Sabrià respon: “Necessitem un govern ampli i transversal i aquesta possibilitat existeix”. El diputat recorda l’experiència del 2001 al País Basc, quan es va investir Juan José Ibarretxe (EAJ-PNB-EA) al juliol i, al setembre, el lehendakari va incorporar a l’executiu Ezker Batua (partit federat a Izquierda Unida): “Ha passat en altres llocs, pot passar aquí”.A l’entrevista, Sabrià insisteix que Aragonès ha estat “molt clar”, i que només es plantejarà incorporar altres partits a l’executiu si prèviament li han donat suport a la investidura. De fet, reitera que no creu que Junts “falli al país” i que “a última hora compliran la paraula”.

El juliol de 2001 el Parlament Basc va investir Ibarretxe, guanyador de les eleccions amb EAJ-PNB-EA (33 escons). Dos mesos després el Lehendakari va incorporar a l’executiu un membre d’Ezker Batua-Berdeak (EB), Javier Madrazo Lavín, com a conseller d’Habitatge i Afers Socials. Es va formar així un executiu de coalició (amb EAJ-PNB-EA i EB), després que Ibarretxe comencés a governar en solitari.

Sabrià apunta a l’experiència del País Basc: “Ha passat en altres llocs, pot passar aquí”. Aplicat al cas de Catalunya, hi hauria l’opció que s’investís Aragonès, i que el 132è president de la Generalitat no nomenés tot un Govern amb dirigents d’ERC, sinó que deixés algunes vacants per si es tanca un acord de coalició amb Junts. O fins i tot que no nomenés cap conseller ni consellera. Abans, però, JxCat hauria d’acceptar donar els vots suficients perquè Aragonès fos investit abans del 26 de maig.

Comentaris

  Ave maria ferrovialistica 15/05/2021 9:34 am
  L'escolanet MALA LLET Sabriadel parroco tracta a la gent comsifossin discapacitars, es creu superior com la MADRE SUOERIIRA Junqueras del ferrovials descalços. SOU UNS LLADRES I ESTAFADORS,per molt catoliques que fingiu. NO COLA MAFIA ERCatolics
  Pep 14/05/2021 6:34 pm
  Por qué no te vas a tirarle pedos a una mona y dejas de insultar la inteligencia de la gente?
  Re 14/05/2021 2:01 pm
  Hasta el momento se hecho coalicion

Nou comentari