El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC avisa JxCat que “és un error contraposar el diàleg amb la mobilització”
  • CA

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, ha assegurat aquest dilluns que seure en una taula amb el govern espanyol per negociar la sortida del conflicte entre Catalunya i Espanya és perfectament compatible amb la mobilització. Així ha respost a les crítiques que aquest cap de setmana es van fer a la taula de diàleg en l’acte de Puigdemont a Perpinyà, i a les declaracions que ha fet el president a l’exili aquest matí, alertant que “El ‘sit and talk‘ no pot ser un ‘wait and see’”.

“És un error contraposar el diàleg amb la mobilització perquè no és només compatible, sinó que és necessari”, ha afirmat Vilalta en roda de premsa des de la seu nacional d’ERC. La portaveu ha dit que “negar el diàleg seria irresponsable” i ha etzibat que “abans deien que la mesa seria impossible, i ara diuen que no serveix per a res”.

Vilalta ha dit que cal destacar dos aspectes molt importants d’aquesta mesa: que les dues bandes s’han assegut d’igual a igual, de manera que “s’ha legitimitat l’independentisme”; i que “es reconeix i s’explicita que hi ha un conflicte polític, i per tant hi ha un compromís a resoldre’l des del diàleg i la negociació”.

 

“Dignitat” de Romeva

Vilalta ha volgut recordar la “dignitat” i el “pas ferm” amb el que Raül Romeva ha sortit aquest dilluns de la presó de Lledoners. “És una imatge que mostra la derrota de l’Estat, perquè la repressió no serveix per a res”, ha dit, a més d’afegir que “demostra que segueix compromès i que no s’abandona el projecte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa