El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC aposta per un gran operador de telecomunicacions català
  • CA

El líder i candidat d’ERC a la Presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, ha apostat avui perquè Catalunya tingui un gran operador de telecomunicacions d’origen català, un model semblant al que existeix al País Basc amb l’empresa Euskaltel.

En una trobada amb 70 empresaris del món de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), Puigcercós ha argumentat que aquest gran operador permetria preveure les necessitats estratègiques de Catalunya en el sector de les telecomunicacions, sense dependre exclusivament de les grans multinacionals.

El líder d’ERC ha recordat que Euskaltel té més del 40% del mercat basc, i que des de la seva creació ha generat una ocupació que, pel seu origen basc, és “difícilment deslocalitzable” a altres territoris de l’Estat o de l’estranger.

Com a exemple dels beneficis que suposaria la creació d’un gran operador català, la possibilitat d’apostar per la fibra òptica a Catalunya, una tecnologia que s’ha començat a potenciar a les Terres de l’Ebre, i per la qual no s’ha pogut invertir més per la influència negativa que ha exercit l ‘empresa Telefónica.

En aquest sentit, Puigcercós ha lamentat certes resistències dins la Generalitat per impulsar un gran operador català, tot i que no ha precisat ni les conselleries ni els partits que van mostrar el seu desacord amb aquest projecte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa