El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC aposta per fer la “revisió” del model policial al Parlament sense “debats simplistes”
  • CA

La secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, creu que cal una “revisió” del model policial a Catalunya i l’ha situat al Parlament. En una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’, Vilalta considera que s’ha de fugir de “debats simplistes” i abordar la qüestió amb profunditat i amb totes les forces parlamentàries. Després que tant la CUP com JxCat hagin situat el paper dels Mossos sobre la taula de les negociacions per formar govern, ERC ha assenyalat que es tracta d’un debat que s’ha de fer a la cambra catalana. Entre els temes que s’han d’abordar, segons Vilalta, hi ha quins instruments han de tenir els Mossos i quin ús se’n fa. I en aquest sentit, ha afegit que “no es pot deixar la policia sense instruments”.

Vilalta ha assegurat que el seu partit està d’acord en “repensar” el model d’ordre públic de Catalunya. Entre d’altres qüestions, quin paper ha de tenir la mediació i quins instruments han de tenir els Mossos. “Probablement hem vist mala praxis amb el ‘foam’. El que no podem és deixar el cos sense instruments perquè els utilitzi quan sigui necessari. És un debat complex i el marc del Parlament és la millor manera de fer-lo”, ha afegit.

De fet ha recordat que el 2014 ja es va crear una comissió parlamentària que va acabar amb la prohibició de les bales de goma. Vilalta ha conclòs que cal “pensar en gran” i veure com es reforça la policia del país i ha avisat que fer un “debat simplista de blanc o negre, no funciona“.

La també portaveu d’ERC considera que els agents que no han utilitzat les bales de ‘foam’ de la millor manera són els que han d’assumir responsabilitats i ha demanat que no es “criminalitzi” la feina dels Mossos. “Si hi ha alguna actuació que no s’ha fet bé, s’ha d’investigar i depurar“, ha argumentat.

Pel que fa a les manifestacions dels darrers dies per l’empresonament del raper Pablo Hasel, Vilalta ha dit que ERC no comparteix les imatges que s’han vist. I també ha afegit que s’ha d’anar a “l’arrel de la qüestió” i preguntar-se per què s’estan produint mobilitzacions i per què hi ha “indignació” al carrer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a febrer 19, 2021 | 11:50
    Ramon febrer 19, 2021 | 11:50
    ERC rebutjant "debats simplistes". Magnífic. Així ells ja no hi intervindran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa