El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ERC adverteix l’Estat que Catalunya “no està regatejant”
  • CA

Esquerra ha avisat l’Estat que la Generalitat “no està regatejant” amb la contraproposta a l’esborrany del nou model de finançament presentat pel ministeri d’Economia a finals d’any.

La portaveu parlamentària dels republicans, Anna Simó, ha explicat que no acceptaran que el Govern espanyol només tingui en compte algunes observacions fetes des de Catalunya perquè és qüestió de “tot o res”.

“No estem regatejant, estem parlant d’un sistema complert vinculat a l’Estatut”, ha assenyalat en roda de premsa. Així mateix, ha augurat que la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i Fiscals Estat – Generalitat haurà de celebrar més d’una reunió per tancar un acord.

Simó també espera que el Govern català mantingui la fermesa davant del president de l’Executiu espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, que segueix “al país de les meravelles”.

CiU vol debatre el finançament la setmana vinent

La dirigent republicana també ha justificat que la celebració del ple extraordinari sobre finançament sigui després de la Comissió Mixta, quan hi hagi “oportunitat política i més coses sobre la taula”.

Malgrat que el tripartit ha posposat la sessió demanada per CiU, la federació nacionalista i el PP han assegurat que tractaran la qüestió en el pròxim ple de la setmana vinent.

No obstant, l’oposició ha denunciat “l’opacitat” i la falta de “transparència informativa” del Govern en la negociació de finançament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa