ERC acusa el PSC de pressionar el Govern per mantenir el 14-F “per pur electoralisme”

Sabrià emplaça els partits a prendre una decisió amb "màxim consens" i no fer "demagògia ni intentar desgastar"

El president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, ha acusat el PSC de pressionar el Govern per mantenir les eleccions el 14-F “per pur electoralisme“. Sabrià ha assegurat que l’executiu “ho té tot a punt” per poder celebrar els comicis, però que “l’horitzó que s’albira per la pandèmia és molt complex”. En aquest sentit, ha apel·lat al “màxim consens” en la presa de decisions sobre si s’ha d’ajornar el 14-F o no, en vista a la reunió que els partits han de mantenir divendres. El líder dels republicans al Parlament considera “greu” que Salvador Illa hagi decidit “deixar les responsabilitats” al ministeri de Sanitat en plena pandèmia per ser candidat, però ha assegurat que “és pitjor pressionar per pur electoralisme”.

Sabrià ha dit que “ara és moment de treballar conjuntament” i apartar “l’electoralisme”. Ha demanat que els partits puguin prendre una decisió “des del consens i no intentar aprofitar-la per fer demogògia o intentar desgastar”. Ha admès que, amb les dades d’avui, no són “optimistes”, però que els dispositius “estan a punt”. 

El president d’ERC a la cambra també ha criticat que els socialistes estiguin “pressionant” per mantenir el 14-F i que, en canvi, el PSOE hagi anunciat que posposa el seu congrés federal fins a l’ocubre per la pandèmia. Els ha acusat de manca de coherència: “És impossible quedar més retratats“, ha dit.

Sabrià ha lamentat que l’Estat “no està a l’altura” de la gestió de la pandèmia, i ha qüestionat “on són els ajuts directes i com seguir amb els ERTO”. 

D’altra banda, ERC situa “la reconstrucció” en paral·lel a la lluita contra la pandèmia. Sabrià ha afirmat que per la sortid d’aquesta crisi “no valdran les receptes velles d’austeritat” i ha garantit que els republicans no retallaran “com han fet d’altres”, tot recordant “les receptes de Boi Ruiz i Artur Mas“.

Comentaris

    no toca ni quarts ni hora 13/01/2021 1:57 pm
    la rottenmeier granados és un perill públic, la pilota del miguel izeta, no respecta mai a la societat catalana, la menyspreat sovint, és creu la més sàvia de la classe, quan al dia d'avui només a demostrat ser una pilota, i una llepaculs. Primer per davant de tot és la salut de les persones, sobretot per davant dels interessos partidistes, d'un partido politico que fa dimitir el ministro de sanidad, per presentar-se a President de la Generalitat s'ha de ser molt mala persona, i la granados, ho demostra cada dia

Nou comentari