El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els taxistes asseguren que la vaga no acabarà fins que aconsegueixin “guanyar”
  • CA

 

Els taxistes de Barcelona, que es mantenen en vaga indefinida des de divendres a la tarda, han assegurat aquest diumenge que no aixecaran l’atur a cap ciutat de l’estat espanyol fins que no aconsegueixin “guanyar”, i han advertit el ministeri espanyol de Foment que si no hi ha llicència urbana no s’aixecaran les mobilitzacions i que fins i tot podria incrementar la seva intensitat. “Si no aconseguim que s’aprovi la llicència urbana, intensificarem les mobilitzacions a tot el país coordinadament i pararem l’economia”, ha dit el portaveu d’Élite Taxi, Alberto Álvarez, en l’assemblea que han celebrat a les 11:00 hores d’aquest matí per informar els taxistes de la situació i dels propers passos a seguir de cara a la reunió que tenen aquest dilluns amb el ministeri de Foment. En aquest sentit, ha explicat que, si no els concedeixen la llicència urbana s'”aixecaran de la taula”, i convocaran tots els taxistes per seguir amb les protestes, encara que espera que aquest divendres s’aprovi un decret en el Consell de Ministres que arregli la situació.

 

Malgrat tenir convocada la reunió per a aquest dilluns amb Foment, Álvarez ha cridat tots els taxistes a mantenir aquest diumenge a la nit la Gran Via de Barcelona “rebentada de taxis”, davant els rumors que podrien ser desallotjats abans de dilluns, per garantir la circulació en una jornada laboral. “Hem de resistir i persistir. Hem d’estar units, d’aquí no marxa ningú fins que tinguem la llicència urbana”, ha sentenciat el portaveu d’Élite Taxi davant crits dels taxistes assistents a l’assemblea de ‘sí que es pot’ i ‘ni un pas enrere’. També ha fet una crida als treballadors i a les persones perquè s’uneixin a la vaga: “Que la ment del taxista no es quedi només en el taxi, que tenim molts més problemes, i si volem guanyar, hem d’estar en contacte amb els moviments socials”.

 

El portaveu d’Élite Taxi ha explicat als mitjans que les institucions catalanes estan demanant que confiïn en elles i que aixequin la mobilització, encara que ells es neguen i lamenten la situació que estan creant: “Sentim molt els problemes que estem causant”. Ha confirmat que la Generalitat ha estat en contacte aquests dies amb el sector del taxi, a través del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i que tant la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també estan “molt damunt del tema”.

 

Minuts abans de començar l’assemblea, diversos vehicles de VTC han entrat per Passeig de Gràcia, cosa que ha provocat la indignació dels taxistes concentrats a la zona, que els han acusat de criminalitzar-los i d’impulsar una campanya mediàtica contra ells. Així, han insistit que es tracta d’una lluita de treballadors, que no són criminals, i que “si ha passat alguna cosa” -referint-se als enfrontaments dels últims dies amb els VTC- és el que passa en totes les vagues, segons ells.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa