El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els regidors de Cs podrien desmarcar-se de Valls en la votació de Colau
  • CA

La diputada de Cs al Parlament Sonia Sierra ha deixat en mans de l’equip negociador la posició que el grup municipal a Barcelona tindrà de cara a la investidura del proper alcalde, però no ha aclarit si els regidors del partit i els de l’entorn de l’ex-primer ministre francès Manuel Valls votaran en el mateix sentit. En una roda de premsa aquest dimarts, Sierra ha dit que “d’aquí a dissabte falta molt de temps” i ha advertit que “en política poden passar moltíssimes coses” abans de la investidura. Valls havia proposat de facilitar l’alcaldia a la líder de BComú, Ada Colau, però Cs aposta per investir el socialista Jaume Collboni com a “mal menor”, ja que no vol governs “populistes ni separatistes”.

Sierra, que durant set mesos va ser regidora a Barcelona en el passat mandat, ha recordat que l’executiva de Cs va vetar “de forma unànime” qualsevol pacte de govern amb Podem o amb independentistes, i ha assenyalat que “Colau ha tingut un llaç groc al balcó” del consistori. Tot i això, no ha volgut entrar en “futuribles” i ha subratllat que tampoc saben qui optarà a l’alcaldia finalment.

El grup de Barcelona pel Canvi-Cs està format per sis regidors: tres son militants del partit taronja i la resta són Manuel Valls; l’exministre i exalcalde de l’Hospitalet de Llobregat Celestino Corbacho, i l’exsenadora de CiU Eva Parera. El vot d’aquests tres pot ser determinant si finalment Colau arriba a dissabte com a alcaldable i rep els vots del PSC, ja que sumant-hi Valls, Corbacho i Parera arribaria a la majoria absoluta per governar. Ara bé, Cs vol evitar aquesta situació i per això ha activat el comitè negociador amb que es vol que el grup municipal tingui una única línia d’actuació.

Sierra ha aprofitat per celebrar que el Defensor del Poble hagi instat a la Generalitat a preservar la neutralitat dels centres educatius catalans. Ha afirmat que Cs fa molt de temps que veu “un ús partidista de l’escola catalana” i s’ha felicitat perquè l’organisme hagi actuat. “Ens dóna la raó”, ha dit, si bé després ha reconegut que la petició no sorgia d’una demanda del seu partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa