El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els presos polítics envien missatges des de les noves presons
  • CA

 

Els presos polítics han volgut enviar missatges des de les noves presons i ho han fet a través de les xarxes socials. Oriol Junqueras ha difós el primer missatge un cop arribat a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) per afirmar: “Malgrat el gruix dels murs, ara us escolto amb més claredat”. El vicepresident cessat per l’article 155 i empresonat de manera preventiva pel Tribunal Suprem acusat de rebel·lió ha afegit: “Sou imparables!”. També ha volgut transmetre un missatge de fortalesa i d’ànims al sector sobiranista: “No us rendiu perquè nosaltres no ho farem mai!”.

 

Carme Forcadell ha reaccionat al seu trasllat al centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres, subratllant que continua “injustament a la presó”. A través de Twitter, l’expresidenta del Parlament de Catalunya ha dit: “Estic molt contenta d’estar a Catalunya. Amb les persones que estimo i que m’estimen. Amb la meva gent i al meu país”. Però després d’això ha manifestat que continua “injustament a la presó” i ha afirmat: “A prop de casa no és a casa”. Forcadell ha estat traslladada avui al costat de l’exconsellera Dolors Bassa de la presó madrilenya d’Alcalá Meco a la del Puig de les Basses, moviment autoritzat pel govern del PSOE pocs dies abans de la reunió entre Pedro Sánchez i Quim Torra.

 

El president de JxCat, Jordi Sànchez, ha fet arribar un missatge publicat a Twitter, ja des de la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages). “Molt content de tornar a ser a Catalunya. La llum, al Mediterrani, té un altre color, sembla més groga”, ha escrit el diputat independentista. “El relat amb què ens acusen és fals, la llibertat arribarà”, ha reiterat l’expresident de l’ANC, en el missatge publicat des del seu compte a la xarxa @jordialapreso. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa