Els presos ja tenen data i hora de sortida arran dels indults

Deixaran la presó, per no tornar-hi, aquest dimecres a les 12 hores del migdia

Finalment, ja se sap l’hora, després de gairebé una jornada de dubtes, rumors, desmentits i nervis, ja se’ls ha comunicat que surten aquest dimecres a les 12 hores del migdia en aplicació dels indults aprovats avui pel consell de ministres de Pedro Sánchez. Segons ha sabut El Món, així s’ha tancat finalment el procediment per a l’excarceració dels presos polítics de l’1-O. De fet, l’esquena final és el que tenia previst, gairebé minut a minut, la conselleria de Justícia des d’ahir, però avui el timing ha començat a trontollar quan s’ha dit, de fonts pròximes al Tribunal Suprem, que tot plegat es podia accelerar encara més.

Segons algunes fonts, podia ser que el Suprem fes avui mateix els tràmits per enviar l’ordre d’excarceració al jutjat de vigilància penitenciària, sense esperar la publicació dels decrets dels nou indults al BOE. N’hi havia prou, deia aquesta tesi, que el govern espanyol enviés algun tipus de comunicació oficial al Suprem, com a tribunal sentenciador. Tanmateix, no ha sigut així: fins que no hi hagi BOE, no hi haurà ordre d’excarceració. És a dir: aquesta mitjanit es publicarà al BOE la decisió i demà es faran els tràmits, que per part de la conselleria i, per tant, de les presons –Lledoners, Puig de les Basses i Wad-ras– ja estan a punt.

Els reporters que esperen la sortida dels presos a Lledoners s'han llançat sobre el cotxe de l'advocat Jordi Pina / Jordi Borràs
Els reporters que esperen la sortida dels presos a Lledoners s’han llançat sobre el cotxe de l’advocat Jordi Pina / Jordi Borràs

Els dubtes han provocat aquest migdia i durant bona part de la tarda, trucades, anades i vingudes, visites dels advocats i una espera inútil de molts reporters davant de la presó de Lledoners, on hi ha set dels nou indultats. Finalment, però, tot ha quedat clar i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat, Amand Calderó, ha acudit en persona al centre penitenciari del Bages per supervisar els tràmits de l’excarceració.

Reporters esperant la possible sortida dels presos a Lledoners, poc després de l'aprovació dels indults / Jordi Borràs
Reporters esperant la possible sortida dels presos a Lledoners, poc després de l’aprovació dels indults / Jordi Borràs

Comentaris

  ... 22/06/2021 6:42 pm
  Qui ha sortir de la presó que és Espanya som tots. Independència. No som ovelles que necessitem pastors.
  Herois 22/06/2021 7:02 pm
  Herois condemnats per una sedició inexistent, no haurien de sortir de la presó indultats ni amnistiats. Si no hi ha causa per sedició el veredicte és absolució.
  Cecilia 23/06/2021 8:09 am
  Volen la independència!!! NO INDULTS QUE NONES SERVEIXEN PER TIBDRE',LS PRESONERS A CASA SE A ERC TRAIDORS!!;! PER QUESB LA INDEPENDÈNCIA DE CATSLUNYA?????? PEL 3000?

Nou comentari