El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Mossos constitucionalistes, condecorats
  • CA

 

 

El Cos de la Noblesa del Principat d’Astúries ha condecorat Unió de Mossos per la Constitució (UMC). Concretament l’associació de Mossos unionista ha rebut la medalla commemorativa del 1300 aniversari de la Proclamació de Don Pelayo com a primer Rei de la Cristiandat que atorga el Cos de la Noblesa del Principat d’Astúries. La condecoració, lliurada el divendres,  està justificada pel “reconeixement per la tasca de defensa, protecció i difusió dels valors constitucionals i democràtics”

 

Curiosament, a l’acte també es va condecorar l’ambaixador rus a Espanya, Yuri Korxaguin, la primera secretària  de l’ambaixada de la República Txeca, Katerina Bocianova, o el coronel del Regiment Astúries, Javier Martín. El lliurament de les condecoracions es va celebrar a la Casa d’Astúries de Madrid i va incloure una conferència de Álvaro de Marichalar sobre “història, patrimoni i cultura d’Espanya”

 

Segons un comunicat de la mateixa UMC, “no hi ha més gran satisfacció que ser reconegut per vetllar i garantir els valors que representa la nostra Constitució espanyola, norma suprema gràcies a la qual tots els espanyols vivim en democràcia, pau i llibertat”. “Per això acceptem amb enorme orgulla la condecoració atorgada a l’associació”, asseguren els impulsors de la UMC,  Luis Ángel Gómez i Alfonso Dueñas.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa