Els empresaris, la cara B del cas Pujol

La fiscalia reclama a deu industrials una condemna per cooperació necessària en el blanqueig de capitals

No només la familia Pujol Ferrusola i Mercè Gironès -l’exparella de Jordi Pujol Júnior- són l’objectiu de la fiscalia en el cas Pujol. Segons l’escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, hi ha deu empresaris que atès el seu criteri haurien de ser condemnats per “cooperació necessària en el blanqueig de capitals a través de falsedats en documents mercantil”.

El relat del fiscal anticorrupció, l’expresident Pujol “va aprofitar la seva posició política per teixir una xarxa de clientelisme amb què el mateix president i determinats empresaris afins al partit que  liderava, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), es repartien els quantiosos beneficis procedents de concursos públics que decidien diferents administracions controlades per CDC. 

A cadascun dels empresaris acusats, pel delicte continuat de falsedat en document mercantil de l’art. 392 del Codi Penal, en relació medial amb un delicte de blanqueig de capitals de l’art. 301 CP, el ministeri públic reclama penes de presó de 3 anys i les multes, amb arrest substitutori de 6 mesos de privació de llibertat en cas d’impagament i la pena d’inhabilitació especial per al per al exercici de la seva professió o indústria per temps de 2 anys. 

Els empresaris processats segons l’escrit del fiscal són Francesc Robert, Bernardo Domínguez, Jorge Barrigón, Gustavo Buesa, Josep Mayola, Luis Delso, Carles Sumarroca, Josep Cornado, Carles Vilarrubí i Alejandro Guerrero. 

Comentaris

  JordiP 08/05/2021 10:44 pm
  És estrany que no considerin Telefònica com una de les empreses que ha facturat una porrada a la Gene i, per tant, és susceptible d'haver pagat comissions l·legals a X, Y i Z per tal que no canvièssin d'operadora. I a Iberia. I a RENFE.
  Pepet Cirerer 08/05/2021 5:46 pm
  I tOT SENSE PROVES, Llegint els diaris de Madrit n' hi ha prou
  Pere 08/05/2021 9:54 am
  En altres casos MES importants, no els acusen igual i no surt quasi cap o cap empresari Ñ !!!
   Ray 08/05/2021 10:55 am
   Victimiste

Nou comentari