Els comuns sobre la renovació del Govern espanyol: “L’agenda de diàleg no canvia”

Mena assegura que Yolanda Díaz seguirà encapçalant la delegació del seu espai a la taula de diàleg

Catalunya en Comú ha qualificat “d’encertada” la renovació de l’executiu espanyol del dissabte passat i ha destacat que aquesta remodelació no afectarà l’agenda de diàleg. Així mateix, el portaveu de la formació, Joan Mena, ha reafirmat que Yolanda Diaz serà la representant dels comuns a la taula de diàleg “independentment de quins siguin els interlocutors de la part socialista”. “Aquesta etapa de diàleg ja s’ha obert i no té marxa enrere, ha vingut per quedar-se”, ha dit Mena, qui també ha demanat al govern espanyol que sigui “més ambiciós que mai” i tiri endavant la recuperació econòmica i social que necessiten Catalunya i Espanya” amb mesures “per fer front a la situació d’emergència que la covid-19 ha bloquejat en els últims temps”.

En aquest sentit, el portaveu dels comuns, ha recalcat que el govern espanyol traslladarà “la mateixa valentia que ha mostrat amb l’aprovació dels indults” a l’agenda social, econòmica i mediambiental. També ha assegurat que amb aquests canvis de govern finalitza “una etapa de renovació que es va obrir amb l’abandonament del vicepresident de l’Estat, Pablo Iglesias”.

Els comuns han recordat que van ser els van ser els primers a fer canvis en el consell de ministres amb la sortida del vicepresident Pablo Iglesias i l’entrada de Yolanda Díaz com a vicepresidenta del govern espanyol i Ione Belarra com a ministra de Drets Socials. Pel que fa a la reforma del delicte de sedició del Codi Penal, Mena ha afirmat que estan treballant perquè aquests canvis en l’executiu espanyol no n’endarrereixin més la reforma.

Nou comentari