Els comuns demanen a ERC que els “mirin a la cara”

Mena no entén per què un acord d'esquerres és possible al Congrés i a l'Ajuntament de Barcelona i no al Parlament

El portaveu de CatComú, Joan Mena, ha demanat aquest dilluns que ERC els “miri a la cara i als ulls i els digui la veritat“. “ERC no s’entén amb JxCat ni tampoc s’hi entendrà”, ha assegurat. En roda de premsa, els comuns han ofert als republicans que tornin a seure en una taula de negociació per “poder explorar un acord d’esquerres que doni garantia de millora a les condicions de vida dels catalans”. Mena també ha denunciat que el Parlament necessita “polítiques d’esquerres, progressistes i que donin estabilitat a la ciutadania“. “Nosaltres continuem sense entendre per què un acord que és possible al Congrés dels Diputats o a l’Ajuntament de Barcelona, no és possible al Parlament de Catalunya”, ha lamentat.

Per altra banda, ha assegurat que JxCat continua entestada en la “via de la confrontació” i només busca “interessos particulars, partidistes i electorals”. En aquest sentit, En Comú Podem no està disposat que hi hagi un executiu que estigui condicionat “per activa i per passiva” per JxCat. Mena ha apostat de forma clara per un “Govern fort, progressista i estable“. “La nostra preferència és un Govern amb les quatre forces polítiques progressistes: PSC, ERC, CUP i En Comú Podem, ara que la via amb Junts sembla que està fracassada”, ha dit.

Pacte antifeixista

Segons les dades de l’Índex Global de Terrorisme, els atacs terroristes es van incrementar fins a un 320% el 2019. De tots aquests, dos de cada deu atemptats terroristes que es produeixen al món, provenen de l’entorn de l’extrema dreta. En aquest sentit, En Comú Podem ha proposat un “pla d’acció contra l’extrema dreta” que primer ha de passar per portar el “decàleg del Parlament de Catalunya” al Congrés dels Diputats. “A través de les nostres forces germanes de Unides Podem, traslladarem també aquest decàleg a tots els parlaments autonòmics de l’Estat espanyol, perquè pensem que és des d’aquestes institucions des d’on hem de lluitar de l’amenaça de la ultradreta”.

“Voldríem que aquest decàleg el pogués signar el PP i Cs. Un compromís antifeixista l’hauria de signar qualsevol persona que fos demòcrata”, ha advertit. Mena també ha informat que el partit impulsarà un “pacte antiterrorista” contra la violència de l’extrema dreta.

Comentaris

  Pep 27/04/2021 10:07 am
  Si, porque mirarle a este el culo, tiene que ser bastante desagradable. ???
  ... 27/04/2021 9:29 am
  No valeu per a res. Sí se puede (chupar del bote).
  Mireu-se el cul 26/04/2021 9:39 pm
  El cumunes no podeu entendre algunes coses, perquè no enteneu q’esteu a CATALUNYA!
  MSR 26/04/2021 8:17 pm
  Com es pot mentir tant descaradament i no posar-se vermell de vergonya ? El regidor de Barcelona dels ex-Unió és d'esquerres ?, el ministre condemnat per no investigar tortures és d'esquerres ? Cada cop a mi aquests personatges em recorden més el Partido Justicialista de l'Argentina.
  Eulàlia 26/04/2021 7:00 pm
  Respecte el Sr Duran i Lleida, només puc dir q als estudiants els pot ensenyar com NO pagar o q et perdonin un deute els bancs. I francament NO es poca cosa. No tots ho podem fer!! Ah!! I tmb com carregar-se un Partit històric!!
  Baró de bidet 26/04/2021 4:53 pm
  Botiflers
  Dani_Andreuenc 26/04/2021 3:43 pm
  Home. Se'ls pot mirar si es per escopir-los a la cara.
   Eulàlia 26/04/2021 6:55 pm
   Mirarlos a la cara cap problema, el q no sé jo si vostès ho poden fer amb nosaltres!! Per altre banda, ni de conya pactar amb vostès, els indepes som els culpables d'haver despertat l'extrema dreta, segons Sr Iglésies i crec q tot el seu partit xq ningú el va desmentir!!
  Ricard 26/04/2021 3:15 pm
  Els Comuns malden per manar tant sí com no. Programes? Ximpleries per a ells.
  Robert Poblet 26/04/2021 1:17 pm
  Com diria Josep Pla: no hi ha res més semblant a un comú pudent (p.ex. Mena) que un esquerrà pestilent (p.ex. Tardà).
  18
  11
  Respon
  Vicenç Ramoneda 26/04/2021 1:06 pm
  Una acadèmia de formació de líders, el nou xiringuito de Duran i Lleida. Josep Antoni Duran Lleida, exportaveu de CiU al Congrés i exlíder d’Unió Democràtica, ha impulsat l’Acadèmia Europea Leadership (AEL) a Barcelona, un centre dedicat a la «formació de líders per afrontar els reptes de futur» i «combatre els postulats populistes». La nova acadèmia, segons ha explicat el mateix, seguirà el model que ja funciona a Roma i a París, als centres creats a iniciativa de l’exprimer ministre italià Enrico Letta, ara líder del Partit Demòcrata italià i que va ser degà de l’escola de relacions internacionals de ciències polítiques de París. (És una paradoxa que l’home que va ensorrar i portar a la desaparició un partit històric com Unió Democràtica de Catalunya pretengui ara fer negoci donant lliçons de lideratge.)
  L'OBSERVADOR ASTORAT 26/04/2021 12:58 pm
  Els COMUNS i altres partits catalans, suposadament “progres i d’esquerres", són la nova versió del "LERROUXISME". Tots ells “Col.laboradors Necessaris, Tontos Útils i Blanquejadors" del "Deep State Ñ (Neofranquista - Borbónic) ", i els seus partits afins, amb els quals queden perfectament "HOMOLOGATS"
  Pepe 26/04/2021 12:58 pm
  Un acord amb els qui, encara, no entenen res? Amb els del 155?

Nou comentari