El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El TSJC desestima el recurs de Forcadell
  • CA

 

El TJSC ha desestimat els recursos de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de JxSí de la Mesa de la cambra, que van denunciar l’adminissió a tràmit de la nova querella de la Fiscalia. D’aquesta manera, les querelles queden admeses en una sola causa, i la causa contra Forcadell continua endavant, a les portes d’un possible judici.

 

“Malgrat les querelles ideològiques de la Fiscalia, al Parlament hi continuarem parlant de tot allò que preocupa a la ciutadania”, ha respost la pròpia Forcadell des del seu compte de Twitter, minuts després de conèixer la notícia.

La primera querella contra Forcadell era per haver permès la votació plenària sobre les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. La segona querella de la Fiscalia és pels delictes de desobediencia i prevaricació, en haver incomplert la suspensió del Tribunal Constitucional sobre el referèndum.

Els membres independentistes de la mesa Lluís Corominas, Anna Simó i Ramona Barrufet (JxSí tots tres) també van rebre aquesta querella per desobediència i prevaricació, i en va quedar al marge el membre de la mesa per part de CSQP Joan Josep Nuet.

 

Segons la interlocutòria d’aquest dimarts al migdia, el TSJC no veu diferències jurídiques per haver exclòs Nuet de la querella. Segons el fiscal, el tercer secretari de la Mesa del Parlament no era conscient de quina votació estava permetent.

Se’ls acusa d’haver permès l’aprovació de la resolució dels preparatius i l’organització del referèndum sobre la independència de Catalunya, que el Govern té previst celebrar al setembre, com a tard.

En una nota de premsa, la Fiscalia Superior de Catalunya va argumentar que ho fa “d’acord amb les instruccions rebudes de la Fiscalia General de l’Estat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa