El TSJC obliga a ampliar ja l’aforament a l’interior de la restauració fins al 50%

Les mesures entraran en vigor aquest dijous o divendres però la decisió té vots particulars en contra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat aquest dijous les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d’Hosteleria sobre les mesures anti-covid del Govern que van entrar en vigor el 9 de maig passat i ha acordat allargar el tancament de bars i restaurants d’11 a 12 de la nit i ampliar l’aforament interior del 30 al 50%. Les mesures entren en vigor tant aviat com es comuniquin a les parts afectades, que podria ser aquest mateix dijous o divendres. Es dona la circumstància que el Govern preveia ampliar l’horari fins les 12 de la nit a partir de dilluns que ve però volia mantenir l’aforament interior al 30%. La resolució adoptada contindrà vots particulars ja anunciats i serà notificada el més aviat possible.

La decisió s’ha pres per l’anomenada sala de discòrdia de la sala contenciosa-administrativa de l’alt tribunal català, ja que reunits els magistrats de la secció competent en la matèria, la secció tercera amb un total de sis magistrats, la votació va quedar tres a tres. La llei preveu la convocatòria de la denominada sala de discòrdia, òrgan col·legiat previst per superar la impossibilitat d’obtenir una majoria. Seguint el torn establert per les normes de repartiment, d’acord amb la matèria, s’han incorporat 3 magistrats a la deliberació de la sala, cosa que feia un un total de 9 magistrat per deliberar.

La petició del Gremi d’Hosteleria tenia, en el seu recurs, una sèrie de demandes que van ser desestimades, per la qual cosa la sala només ha debatut sobre les mesures cautelars subsidiàries, és a dir, sobre la segona opció presentada en el recurs.

Avala les reunions de 10 persones

Per altra banda, el TSJC ha autoritzat les mesures anti-covid proposades pel Govern i que permeten les reunions de fins a deu persones, així com un aforament màxim del 50% en les cerimònies religioses i casaments o funerals civils, amb un màxim de 1.000 assistents o 3.000 amb certes condicions de ventilació. Segueix prohibit el consum de begudes i aliments en concentracions al carrer. Les noves mesures entren en vigor a partir de dilluns que ve.

Comentaris

    Peter smich 20/05/2021 3:11 pm
    Sempre ho han de decidí tot, els Déus de la Pàtria hispalis, el TSJ Espanyol A Catalunya.
    Raül 20/05/2021 2:59 pm
    No sigueu malpensats, no es que siguin uns "cuñaos" de forocoches okupant el TSJC, és que el dret és la ciència superior. Demà van a Suïssa a ensenyar-li als físics de l'ITER com es munta un reactor de fissió. íssa

Nou comentari