El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Tribunal Suprem s’inclina per rebutjar l’entrega de Puigdemont
  • CA

 

Els mitjans madrilenys apunten aquest dijous que Pablo Llarena podria rebutjar l’entrega de Carles Puigdemont només per malversació. ‘El Mundo‘ ho dona per fet, citant fonts del Tribunal Suprem. El rotatiu madrileny cita fonts pròximes al tribunal segons les quals el magsitrat Pablo llarena estudia dues opcioins i les dues passarien per rebutjar la conclusió a la que ha arribat el tribunal regional alemany. Per la seva banda, ‘El País‘ informa que sobre aquesta decisió el Suprem està dividit i que l’opció que menys punts acumula és la d’acceptar l’extradició.

 

Sempre d’acord ‘El Mundo’, la primera opció és la retirada directa de la euroordre sense cap altre tràmit que dictar l’aute corresponent i comunicar-ho a les autoritats judiciales germàniques. La segona, portar l’assumpte davant del tribunal de Justícia de la UE, per consultar al màxim intèrpret de la normativa europea si la decisió marc que va posar en marxa l’euroordre permet una actuació com la del tribunal de Schleswig-Holstein. Una resposta contrària als interessos de la justícia espanyola desembocaria també en la retirada de l’euroordre.

 

Sense aquesta euroordre, Puigdemont no correria el risc immediat de ser entregat mentre estigui a Alemanya. Si viatgés a un altre país es podria reactivar la petició d’entrega perquè la resolguessin aquells nous tribunals. En el cas que tornés a Espanya voluntàriament no hi hauria problema per detenir-lo i jutjar-lo per rebel·lió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa