El Suprem declara extingida la pena de Mundó, Vila i Borràs per l’1-O

Els tres exconsellers ja poden tornar a ocupar càrrecs públics

El Tribunal Suprem ha declarat completament extingida la pena de 20 mesos d’inhabilitació per a càrrec públic dels exconsellers Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila arran de la sentència de l’octubre del 2019 per l’organització de l’1-O. A més, els va imposar 60.000 euros de multa a cadascun, que en el cas de Mundó i Borràs es van pagar amb aportacions de la Caixa de Solidaritat. Vila no va ser ajudat per aquesta entitat. Són els tres primers condemnats que ja han complert la seva pena, ja que els altres nou són a presó amb penes de 9 a 13 anys per sedició i malversació.

La fiscalia demanava per a cadascun set anys de presó i 16 d’inhabilitació per malversació de fons públics, que el tribunal va descartar en no trobar cap despesa dels seus departaments per l’1-O. En el mateix sentit, tot i ser del govern de Puigdemont i impulsar les lleis de desconnexió, tampoc van considerar-los ni autors ni participants de la sedició. L’Advocacia de l’Estat demanava set anys de presó i deu d’inhabilitació, mentre que Vox demanava 24 anys de presó.

Tots tres estan fora de la política, però ara podrien tornar-hi per ocupar algun càrrec públic. A més, Mundó presentarà recurs contra la seva pena al Tribunal Europeu dels Drets Humans, després que el Tribunal Constitucional confirmés la sentència del Suprem. Vila va passar una nit en presó preventiva, després de pagar una fiança. Mundó i Borràs hi van estar poc més d’un mes, el novembre del 2017, i van sortir-ne just a l’inici de la campanya electoral d’aquell desembre.

Comentaris

    Ramon 11/06/2021 11:22 am
    Tant d'insultar i utilitzar Duran per desgastar Convergència. Tant d'insultar i utilitzar Gordó per desgastar Convergència. Tant d'insultar i utilitzar Vila per desgastar Convergència. I tot plegat per acabar fent, ERC, un cop forçat a fúmer el país sencer pel penya-segat, una porqueria de relat nacional al costat del qual Duran era Barrera, Gordó era Macià, i Vila, el general Moragues

Nou comentari