El PSOE denuncia que a la plaça de Colón “es promou la discòrdia i la confrontació”

Simancas demana al PP solucionar el "problema" de Catalunya amb el mateix "patriotisme" que va tenir el PSOE amb el 155

El secretari general del PSOE al Congrés dels Diputats, Rafael Simancas, ha assegurat que la concentració de la plaça Colón de Madrid contra els indults als líders independentistes “promou la discòrdia, la divisió i la confrontació” mentre el que la societat espanyola necessita “concòrdia, enteniment i unitat“. Per això Simancas ha demanat al PP “un exercici de patriotisme” per “solucionar el problema de Catalunya, de la convivència, de l’encaix de Catalunya a Espanya”. En aquest sentit, ha dit que “l’interès general dels espanyols no passa per agreujar, exacerbar i excitar” aquesta qüestió. El polític socialista ha demanat al PP el mateix “patriotisme” que va tenir el PSOE “quan estava a l’oposició i va donar suport al 155“. “Avui el PP a l’oposició no actua amb lleialtat i solidaritat amb el govern legítim a Espanya”, ha retret Simancas al PP. 

El dirigent socialista ha dit que per afrontar els “desafiaments” que té Espanya són “menys crits i més lleialtat, menys rancor i més solidaritat, menys partidisme i més esforç pel be comú”. Simancas ha advertit que “el PP ja va assajar el camí de la confrontació, ja va recollir signatures contra l’Estatut, i no va acabar bé”. “Avui tornen a ensopegar amb la mateixa pedra per un càlcul merament egoista“, ha criticat.

“Casado hauria de reflexionar, avui els barons l’han deixat sol amb la radical Ayuso, la seva radical deriva i complicitat amb l’extrema dreta, que l’està allunyant de la dreta moderada a Europa”, ha afegit. El polític socialista ha dit que “el camí vers la convivència entre els espanyols no passa per la plaça de Colon, sinó pel retrobament, la concòrdia i la unitat“.

Comentaris

  uno que vive en Tabarnia 13/06/2021 4:19 pm
  ara surten els caretos que varen firmar el 155, de fet donant clases de cinisma
  Gavà 13/06/2021 7:46 pm
  El PSOE-Gal no enganya ningú, ells i els manifestats de la plaça de Colon són la mateixa merda
  Català 13/06/2021 8:29 pm
  "Concordia y unidad". És a dir: abaixar el cap i deixar-se-les fotre. I una merda!.
  Català 13/06/2021 8:29 pm
  "Concordia y unidad". És a dir: abaixar el cap i deixar-se-les fotre. I una merda!.
  Lo Terralti 13/06/2021 8:46 pm
  A bones hores demanes concòrdia, enteniment i unió, pardal. Al veritable creador del problema català, dirigit des de l’escola De les Faes, li demanes tot això. És demanar molt.
  Ramon 13/06/2021 11:43 pm
  El pla és el que us vaig dir: ens vendran la puta taula de merda PER SE. No per cap resultat, que no n'hi haurà cap. Ens la vendran per si mateixa. La propaganda serà totalitària. Dos anys de propaganda de la taula, oh, que bé que dialoguen, oh que bé que parlen. I l'objectiu del pla és que tota aquesta propaganda, combinada amb la guerra bruta i la repressió contra la resistència, que no minvarà, esperen que Junts per Catalunya acabi implosionant, fent figa, i liquidar la força, la legitimitat, la dignitat representada pel president Puigdemont. El pla és aquest. Però el pla té els peus de fang, primera perquè parteix d'uns resultats electorals que no van ser els que esperaven i segona perquè la catalanofòbia dels espanyols no entén de matisos i els ho engegarà tot en orris.

Nou comentari