El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PSC vol que la Mesa reconsideri l’admissió a tràmit de la reforma del reglament per la desconnexió exprés
  • CA

El PSC ha demanat a la Mesa que reconsideri l’admissió a tràmit de la proposta de reforma del reglament del Parlament que ha presentat JxSí, i que permetria una via exprés per a la desconnexió. El grup parlamentari socialista ha registrat una petició de reconsideració perquè la proposta no s’adequa al reglament vigent del Parlament, tal i com defensa la formació que lidera Miquel Iceta.

El PSC assegura que la Mesa no hauria d’haver admès a tràmit la proposta de JxSí, tampoc de manera condicionada com ha fet aquest dimarts. Els socialistes argumenten que, segons els articles 126 i 127 del reglament actual del Parlament, cal establir una ponència redactora conjunta per tirar endavant la petició de modificació.

 

Així, la formació d’Iceta justifica que JxSí s’ha saltat el procediment que marca l’actual reglament, i que l’obertura d’un procés d’esmenes no pot ser anterior a aquesta ponència redactora conjunta. En aquest sentit, el PSC ha emplaçat JxSí a redactar una nova iniciativa de petició.

C’s ho vol aturar

 

D’altra banda, el principal grup de l’oposició, C’s, ja va registrar aquest dimarts un escrit per reclamar a la Mesa que no admetés a tràmit la proposta de JxSí. El partit que encapçala Inés Arrimadas al Parlament vol aturar que s’accepti la petició dels independentistes, que amb aquesta proposta busquen una via exprés per aprovar les lleis de la desconnexió.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa