El PSC reclamarà tornar a seure a la banda esquerra del Parlament

Els socialistes ocupen des del 2015 al cantó dret de l'hemicicle

El PSC-Units demanarà tornar a seure a la bancada esquerra de l’hemicicle del Parlament, com havien fet històricament els socialistes des de 1980, segons han explicat fonts de la formació a l’Agència Catalana de Notícies. Tradicionalment, els grups parlamentaris s’havien assegut a cada banda del passadís que divideix el saló de plens segons la seva ideologia en l’eix esquerra-dreta i els socialistes havien ocupat, amb ERC i la desapareguda ICV-EUiA, els escons de l’esquerra, mentre que l’extinta CiU solia seure a la dreta al costat del PPC i, més endavant, també de Cs. El 2015, amb la irrupció del procés sobiranista i JxSí, els grups es van dividir segons el seu punt de vista sobre la independència i aquest grup i la CUP van quedar-se el cantó esquerre i van enviar la resta de formacions al dret. Aquesta distribució s’ha mantingut en la passada legislatura: JxCat, ERC i la CUP seien a l’esquerra, al costat dels comuns, i la bancada de la dreta l’ocupaven Cs, el PSC-Units, i el PPC. Ara, però, els socialistes són el primer grup de la cambra, empatats en escons amb ERC.

Fonts consultades per l’ACN han detallat que els partits encara no han abordat aquesta qüestió, ja que la sessió constitutiva de divendres, que inaugurarà la nova legislatura, no se celebrarà al saló de plens sinó a l’auditori del Parlament per tal de garantir la participació de tots els diputats amb la distància de seguretat adequada.

Comentaris

  Llobregat 10/03/2021 3:39 pm
  Todo el mundo ya sabe que PSC (PesoE) és la derecha españolista neoliberal franquista, solo los siguen blanqueando los COlau's por una paga extra (condonación de la deuda).
  Hemeroteca 10/03/2021 1:30 am
  Quan illa Iceta Marín Borrell van anar a manifestarse amb la ultradreta españolista franquista no els preocupava la seua "izquierda" i ara volen blanquejar la seua ideologia franquista canviant lloc de les cadires. Patètics. Pensen que la gent es tonta o no té memòria.
  Comun's,crostadrégimen78 10/03/2021 1:25 am
  Actual Psc no són d'esquerres. Illa ha de seure amb qui va anar a manifestarse, amb ultradreta de Vox, C'nos, PP. En España esquerres no existeixen. PPsoE també es la dreta franquista i PPsc és la seua sucursal.
  Patètics 09/03/2021 8:10 pm
  la delegación del psoe a Catalunya, només poden estar ubicats a la dreta o a l'extrema dreta. S'han guanyat per mèrits propis aquesta ubicació
  Pallassos 09/03/2021 7:30 pm
  Va a ser que no, GALantes señores. XD

Nou comentari