El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PNC apel·la a construir un “nou sobiranisme” i a superar la política de blocs

El Partit Nacionalista de Catalunya (PNC) apel·la a construir un “nou sobiranisme polític de al segle XXI” que no vagi en contra de ningú, a acabar amb la confrontació i a superar la política de blocs de la societat catalana. Així ho recull en el document que ha elaborat, i que exposarà aquest dissabte durant la clausura de la convenció política del partit, on es presentaran també les conclusions dels grups de treball que van formar sobre diverses qüestions i intervindrà la secretària general, Marta Pascal.

El partit demana preguntar-se si Catalunya està preparada per a un nou discurs polític “que no vagi en contra de ningú i sí a favor de l’ambició nacional i individual del 70% -80%” dels catalans.

“La realitat d’abans ja no existeix”, exposa en el document, on criden a construir una visió a mig i llarg termini sobre quina Catalunya es vol, i es dirigeix ​​per això al col·lectiu central de la societat catalana.

Així, els impulsors apel·len a encunyar una “nova sobirania” per a Catalunya que es pugui aplicar a tots els conceptes que afecten la vida de les persones: sobirania alimentària; medi ambient; llibertats individuals i col·lectives, i drets civils i deures.

“Un sobiranisme útil per al país, que apel·li al 70% de país, i si podem al 80% també. Però que aporti resultats, perquè el que pretén el nou sobiranisme és que les persones visquin bé i resoldre els seus problemes del dia a dia “, destaquen.

En el document, es defineixen com un partit nacionalista, autodeterminista, sobiranista i contrari a la unilateralitat, i aspiren a resoldre la situació a través d’un referèndum que ha de tenir “plena validesa jurídica i reconeixement internacional”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a maig 29, 2021 | 11:51
    L'OBSERVADOR ASTORAT maig 29, 2021 | 11:51
    Partit Nacionalista ........ de qué ??????
  2. Icona del comentari de: Lluit a maig 29, 2021 | 12:45
    Lluit maig 29, 2021 | 12:45
    Qui li paga la festa a aquesta?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa