El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El PDeCAT trasllada “confiança plena” al Govern per la bilateral però avisa Sánchez
  • CA

 

El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha traslladat aquest dilluns “confiança plena” al Govern de la Generalitat de cara a la comissió bilateral amb l’Estat d’aquest dimecres. “Entenem que és una qüestió entre governs i total confiança amb la Generalitat i els plantejaments que faci”, ha assegurat en roda de premsa a la seu del partit. Per contra, Bonvehí ha recordat que el PDeCAT està “a l’espera” que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mogui fitxa a Catalunya després que els vots demòcrates avalessin la moció de censura contra Mariano Rajoy. “El nostre ‘sí’ no era gratuït; esperem que aquest estiu i les properes setmanes ens expliqui quina és la seva recepta pel conflicte català”. En aquest context, Bonvehí ha afirmat també que el seu partit apostaria per “agafar” una proposta de referèndum pactat si es posés sobre la taula durant la negociació amb el govern espanyol.

 

“Tan de bo en una de les reunions que espero els propers mesos, l’Estat ens ofereixi un referèndum pactat, l’agafarem de seguida”, ha assegurat el nou president del partit, que ha reunit per primer cop l’executiva després de l’assemblea nacional de fa quinze dies. “Creiem que seria la solució per al país, també per a l’estat espanyol, per al Govern i la majoria independentista i m’atreviria a dir que la majoria independentista acceptaria a hores d’ara que els governs acordessin un referèndum acordat per decidir sobre la independència de Catalunya”, ha dit en línia amb les declaracions aquest cap de setmana dels diputats Jordi Sànchez (JxCAT) i Joan Tardà (ERC). 

 

Sense concretar si una negativa per part de l’Estat implicaria impulsar un referèndum unilateral, Bonvehí ha assegurat que sigui quin sigui l’escenari no es quedaran “de braços plegats”. “No hi ha dret que se’ns demani que ens aturem; al contrari, davant la manca de resposta, la majoria parlamentària ha d’explorar qualsevol via per fer efectiu allò que la gent ha votat els darrers anys”, ha resolt. 

 

De fet, Bonvehí ha assegurat que la via acordada “ha estat sempre la tesi” de l’espai del PDeCAT durant el procés sobiranista, però ha afegit també que treballar en aquest sentit “no pot invalidar les vies” que s’obrin en paral·lel, “sempre pacífiques i amb majoria” al Parlament. “No se’ns hi pot fer renunciar”, ha insistit el líder del PDeCAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa