El PDeCAT avala l’ajornament de les eleccions però vol que siguin abans perquè no “s’allargui l’agonia”

Marc Castells critica que la decisió sobre la data electoral "ha semblat una loteria"

El número 3 de la llista del PDeCAT per Barcelona, Marc Castells, ha avalat l’acord per ajornar les eleccions però s’ha oposat a celebrar-les el 30 de maig, que ha estat el consens majoritari a la taula de partits. Segons el PDeCAT els comicis s’haurien de celebrar abans perquè “no és bo pel país ni pels ciutadans que s’allargui més l’agonia i el desgovern”. D’altra banda, ha criticat que l’elecció de la data hagi sigut “com jugar a la loteria” i ha ironitzat que al final “sembla que la Grossa ha caigut el 30 de maig”. Castells ha explicat que a la taula de partits ha proposat que les eleccions fossin entre el 26 d’abril i el 15 de maig i ha lamentat que s’ha descartat sense donar-los raons basades en criteris epidemiològics.Segons Castells, des del Govern no se’ls ha explicat els criteris epidemiològics que aconsellen celebrar-les el 30 de maig i no en aquesta forquilla de dates i ha defensat que hi hauria prou temps per poder oferir totes les garanties per votar amb seguretat.

“Els ciutadans han de votar de manera segura i amb temps suficient i no posant sobre la balança salut o democràcia, sinó salut i democràcia alhora”, ha dit. Ha admès que el 30 de maig hi haurà més persones vacunades, però considerat que això no és “una raó de pes suficient” i ha insistit que cal celebrar els comicis “el més aviat possible”. D’altra banda, Castells ha explicat que a la taula de partits també han proposat que, tenint en compte que amb l’ajornament hi haurà més temps, s’intenti fer campanyes de vacunació per vaccinar totes els persones que durant la jornada formin part del procés electoral.

Comentaris

    Ramon 15/01/2021 7:33 pm
    El nacionalisme català pot optar per mantenir l'intent d'independència, o plegar temporalment veles independentistes per tornar a defensar la nació, la identitat, la llengua i un model de societat sense populismes tal com ho havia fet sempre Convergència. Jo estic per la primera opció, entre d'altres raons perquè els netament independentistes podem fer uns resultats molt bons però totes dues posicions em semblen lícites, defensables. El problema de jugar les dues cartes alhora, el problema de repartir el vot entre PNC i PdCat per una banda, i Junts per Catalunya i mil grupuscles "antiprocessistes" per l'altra, pot acabar afavorint ERC o sigui el tripartit o sigui Espanya.

Nou comentari