El Parlament demana a l’Estat que “garanteixi la cogestió efectiva” dels fons europeus

La cambra considera "imprescindible" que l'executiu espanyol prorrogui els ERTO més enllà del 30 de setembre

El Parlament ha demanat al govern de l’Estat que “garanteixi la cogestió efectiva” dels fons de recuperació europeus. Amb els vots a favor d’ERC, JxCat, la CUP i ECP, la cambra ha donat llum verda al punt d’una moció presentada pels republicans que incloïa aquesta petició a l’executiu espanyol. La resta de grups, inclòs el PSC, s’han abstingut, excepte Vox, que hi ha votat en contra. En la mateixa línia, la cambra també ha considerat “essencial” que Catalunya rebi un percentatge dels recursos del programa NextGenerationEU de gestió autonòmica que “en cap cas sigui inferior al pes econòmic de Catalunya al conjunt de l’Estat”.

Aquest punt només ha rebut el suport dels grups independentistes, mentre que socialistes i comuns s’han abstingut. D’altra banda, a través de la moció sobre el pla de xoc en polítiques actives d’ocupació per superar l’impacte de la covid-19, el Parlament ha instat l’executiu espanyol a prorrogar els ERTO “més enllà de la data actual del 30 de setembre”. La cambra ha reclamat que segueixin “sense necessitat de carència en la prestació d’atur”, així com que es prorrogui la “prestació extraordinària per les persones fixes discontínues”.

Amb el suport del PSC, ERC, JxCat, CUP i ECP, la cambra també s’ha posicionat a favor de “combatre les estratègies de dúmping fiscal a Europa i arreu del món”, incloent-hi la Comunitat de Madrid, que ha subratllat que l’OCDE la defineix com un “paradís fiscal intern” dins l’Estat.

Comentaris

  fat boy 22/07/2021 3:38 pm
  Aquests tios, apart de suplicar, fan alguna cosa de profit?.
  Anònim 22/07/2021 3:54 pm
  ERC continuarà apoyando al trilero mayor de borbónia "gratia et amorem" o lo apretarå para algo útil como la congestión de fondos europeos?
  Ferran 22/07/2021 3:54 pm
  ERC continuarà apoyando al trilero mayor de borbónia "gratia et amorem" o lo apretarå para algo útil como la congestión de fondos europeos?

Nou comentari