El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Pacte pel Referèndum celebra l’adhesió de Papadimoulis: “En vindran més”
  • CA

 

El Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) ha celebrat que el vicepresident grec de l’Eurocambra, Dimitrios Papadimoulis, hagi signat el manifest de la plataforma per reclamar un referèndum a Catalunya.

 

En declaracions a El Món, el coordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena, s’ha mostrat “molt satisfet” per aquesta adhesió. L’exdiputat socialista ha subratllat que Papadimoulis “obre camí” i que el Pacte espera que ara “arribin més suports” tant des de l’Estat espanyol com d’Europa i d’arreu del món.

Obertura de mires

 

En declaracions a l’ACN, Papadimoulis ha apostat per una “solució política democràtica” per a Catalunya, i ha dit que cal obrir unes “negociacions” des d’una “mentalitat oberta” per trobar “solucions intel·ligents”.

 

A més, el vicepresident grec del Parlament Europeu ha recordat que “la gran majoria dels catalans volen un referèndum”. Papadimoulis també ha defensat que “és important trobar un camí democràtic perquè el poble català pugui expressar la seva voluntat política” que sigui “acceptat” amb “obertura de mires des de l’Estat espanyol”.

El vicepresident del Parlament Europeu Dimitrios Papadimoulis | ACN

 

Papadimoulis, el líder de Syriza al Parlament Europeu, és un dels 14 vicepresidents de la cambra, i el càrrec electe europeu de més rang que, fins ara, ha fet pública la seva adhesió al manifest.

 

Segons ha afirmat, el debat sobre la independència de Catalunya “és principalment un tema intern polític” d’Espanya però que “si la majoria dels catalans volen un referèndum, seria útil trobar una manera d’expressar la seva voluntat política”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa