El jutjat cita Núria Marín el 9 d’abril per les irregularitats al Consell Esportiu

L'alcaldessa de l'Hospitalet va ser detinguda al desembre durant unes hores i va declarar davant la Policia Nacional

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha estat citada a declarar el proper 9 d’abril al jutjat número 2 de l’Hospitalet que investiga les presumptes irregularitats al Consell Esportiu de la ciutat, segons ha avançat la Cadena Ser i han confirmat a l’ACN fonts properes a l’alcaldessa. La també presidenta de la Diputació va demanar a mitjans de desembre poder declarar al jutjat després que la setmana anterior la Policia Nacional la detingués per una suposada desviació de subvencions públiques. Marín va declarar durant tres hores davant la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) com a investigada policialment per prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte.

La també presidenta de la Diputació de Barcelona va demanar a mitjans de desembre poder declarar al jutjat després que la setmana anterior la Policia Nacional la detingués per una suposada desviació de subvencions públiques. Marín va declarar durant tres hores davant la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF) com a investigada policialment per prevaricació, malversació de diner públic i omissió del deure de perseguir un delicte.

Segons el jutge, hi ha indicis que almenys els últims quatre anys membres de la directiva del Consell Esportiu i alhora membres de l’Ajuntament, “en connivència amb el director, anomenat secretari anteriorment, haurien disposat amb afany de lucre i de forma indeguda i fraudulenta dels fons d’aquest organisme, falsejant o alterant documentació de l’entitat per ocultar els fets i donar-li l’aparença de legalitat”.

Així, es considera que hi estarien implicats el fins fa poc president de l’entitat i també regidor d’Esports, Cristobal Plaza, Cristian Alcázar, també tinent d’alcalde fins fa poques setmanes i anterior president del Consell, i Eduard Galí, actual director del Consell. Segons la interlocutòria del 22 de desembre, tots tres haurien utilitzat diners de l’entitat pel seu propi profit o el de tercers i amb finalitats aparentment alienes a l’organisme, “actuant amb total impunitat en aprofitar-se de les facultats de direcció inherents al càrrec que tenien en l’organisme i de la seva condició de membres de la corporació local”. Així, haurien “ideat un sistema de comptabilitat ocult, exclòs de qualsevol tipus de control aliè als presumptes responsables, i falsificant diversos tipus de documents de l’entitat per evitar el seu descobriment per part de l’òrgan intern encarregat del control i la fiscalització econòmica”.

El jutge creu que els tres principals investigats haurien actuat amb la “connivència” d’altres persones, com Marín, que hauria “afavorit o facilitat de forma indiciàriament injusta la concessió de subvencions amb fons públics de l’Ajuntament a l’entitat dirigida i gestionada pels investigats”. Aquests fons haurien servit a Alcázar, Plaza i Galí per seguir amb el seu entramat i Marín els hauria ajudat a evitar que fossin descoberts, i va mantenir una “conducta omissiva i passiva” quan l’ara extinent d’alcalde Jaume Graells va explicar-li les seves sospites.

Els implicats també haurien falsificat documents interns del Consell Esportiu sobre la seva situació econòmica i financera per no només desviar fons de l’entitat sinó en aconseguir-ne més procedents del consistori, del qual formaven part. També hi ha converses entre els principals investigats on s’evidenciarien els intents per ocultar els fets

Comentaris

  pel Cot, director d'aquest pamflet corruptgent 20/01/2021 8:41 am
  Com és que heu trigat més de 13hores a publicar els comentaris? Heu començat a cobrar extre per censurar? Es nota que ha començat la campanya electoral i els corruptes processistes les veuen magres...
  Emprenyat 20/01/2021 8:36 am
  A Catalunya, mes que l'eix dreta-esquerra o l'eix nacional Cat-Esp el que si que funciona es l'eix del sector negocis JuntsxCash i PSOE (PPP sc)
  14
  20
  Respon
  Ramon 19/01/2021 11:30 pm
  El Deep State treu això ara per esquitxar de retruc Junts per Catalunya (fixeu-vos que poc va trigar el sabatot de Moià en presentar moció de censura... a una altra administració!), i amb la seguretat absoluta que cap corrupció sociata farà mai que cap votant sociata deixi de votar sociata. Algú dirà: "És clar, perquè no en tindran notícia". Ni que la tinguessin!
   Si noi, 20/01/2021 8:44 am
   Segur que Marin es inocent i per confirmar-ho fitxarà pel partit més "honrat" de Catalunya: Corruptgència!
   11
   17
   Respon
  Ui si 19/01/2021 7:22 pm
  Tranquil·la nuria, el miguel izeta, farà l'impossible perquè la injustícia española, estigui del teu costat
  El jutjat "CITA" Núria Marín per les irregularitats al Consell Esportiu ??? 19/01/2021 7:03 pm
  Un titular Corruptgent, com correspon a elMon.cat El titular correcte seria "...IMPUTA..." CONCLUSIÓ: JxSou va pactar amb la també corrupte Nuria Marín (P$OE) regalar-li la presidència de la Diputació de Barcelona perquè no la tingués ERC que va guayar aquelles eleccions municipals. Pocs mesos abans, també Josep Costa va intentar pactar amb Ciudadanos per evitar una foto del MHP Torrent. Encara algun indepe creu que 'proritzan' la independència de Catalunya els Corruptgents? Mas va fer una costellada, Fuigpelmón suspèn la DUI i fuig, Torra... un pallasso que fa sidral, confronta i ho trenca tot, i acaba deixant-ho tot empantanagat.
  33
  37
  Respon

Nou comentari