El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El judici a Torra, una setmana abans del segon aniversari del Referèndum
  • CA

La sala civil i penal del TSJCat ha notificat avui la interlocutòria amb la relació de prova admesa per al judici contra el president de la Generalitat Quim Torra pel delicte de desobediència o, subsidiàriament, un delicte de denegació d’auxili a l’autoritat competent. El judici s’ha assenyalat per als propers dies 25 i 26 de setembre al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Just una setmana abans del segon aniversari del Primer d’Octubre. 

 

 L’origen de la causa és la querella de la Fiscalia contra el president Torra per l’incompliment de les resolucions de la Junta Electoral Central per l’ús de símbols partidistes a institucions públiques en campanya electoral. A més del ministeri Fiscal, l’acusació serà compartida amb Vox, al igual que al judici del procés.

 

A la interlocutòria, signada per Jesús Maria Barrientps, Mercedes Armas i Joaquín Elías, es denega part de la prova testifical de la defensa del president, a mans de Gonzalo Boye. Els magistrats entenen que els testimonis, vocals de la Junta Electoral Central i les actes de les reunions, no aporten res al cas perquè no tenen relació amb els fets encartats.  També demana a la defensa que aclareixi la testifical de Xavier Antich per tal que en dues audiències justifiqui l’objecte de la pericia, la titulació o la singular capacitat tècnica del proposat.  De l’acusació particular de Vox, els magistrats inadmeten una testifical. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa