El Homrani diu que la llei per a la igualtat permetrà combatre la ultradreta “amb més fermesa”

El conseller destaca l'"eina" legal per assegurar la diversitat sigui per orientació sexual, gènere, origen o religió

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat aquest divendres la llei per a la igualtat i la no-discriminació. En declaracions a l’ACN, el conseller ha afirmat que la norma permetrà combatre la ultradreta “amb més fermesa”. “L’extrema dreta posa en dubte ara molts aspectes que consideràvem ja normalitzats”, ha advertit. El Homrani considera que la llei és una “eina” per assegurar la igualtat i la diversitat social, sigui per orientació sexual, identitat de gènere, origen, religió, o capacitats individuals. El conseller espera que la llei combati des de l’àmbit administratiu el racisme, la xenofòbia i la LGTBIfòbia, i garanteixi els drets de les dones i la igualtat de gènere.

El Parlament ha aprovat avui, per àmplia majoria, el projecte de llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació. La cambra ha donat llum verda a un text que s’ha enllestit les últimes setmanes després de moltes negociacions dels grups durant el procés d’esmenes. Els partits així ho van destacar, precisament, durant el debat de la normativa, celebrat durant la sessió d’ahir. La llei inclou un règim sancionador de 500.000 euros màxim per a infraccions “molt greus”. Les infraccions lleus seran entre 300 i 10.000 euros, i les greus entre 10.001 i 40.000 euros. Les molt greus oscil·laran entre 40.001 i 500.000 euros.

La nova norma pretén prevenir les discriminacions, sigui quina sigui la seva causa, protegir les víctimes i implicar tothom en la lluita contra la discriminació. El departament de Treball, Afers Socials i Famílies considera que és una normativa “pionera”, ja que no n’existeix cap altra en l’àmbit estatal, tot i que ha estat reclamada pel Consell d’Europa per garantir els drets de la ciutadania.

Nou comentari