El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern inclou el referèndum a l’ordre del dia de la Comissió bilateral
  • CA

 

 

“Consideracions de la Generalitat sobre la situació política a Catalunya: en matèria de drets i llibertats i en relació amb les vies de participació democràtica dels ciutadans catalans en les decisions sobre el futur polític“. Aquest és el punt sisè de l’ordre del dia, al que ha tingut accès El Món, entre la Generalitat i el govern espanyol per a la reunió de la Comissió Bilateral que s’ha de celebrar el proper 1 d’agost. 

 

Amb aquesta fórmula, el Govern posa sobre la taula el debat sobre el dret a l’autodeterminació i la possibilitat de celebrar un referèndum sobre el futur polític de Catalunya en ple desglaç institucional entre Madrid i Barcelona. De fet, la inclusió d’aquest punt era un dels punts calents de la negociació en les trobades preliminars entre els dos governs.

 

En aquest sentit, preval la divisa “es pot parlar de tot” sense que hi hagi compromís. Val a dir que des del Govern també recorden que és una primera trobada després des de l’any 2011 i, per tant, no es mostren gaire optimistes en tancar acords a les primeres de canvi. 

 

Per part del govern espanyol la delegació estarà presidida per Meritxell Batet, ministra de Política Territorial i Funció Pública; formaran part d’aquest òrgan els secretaris d’Estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez Amor; Hisenda, Inés María Bardón; Infraestructures, Pedro Saura, i Relacions amb les Corts, José Antonio Montilla. Completa aquesta delegació la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

 

Per part de la Generalitat, la comissió està presidida pel conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, i està integrada pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera de Presidència, Elsa Artadi; la secretària general d’Acció Exterior, Mercè Salvat, i el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell. Així mateix, el Govern preveu designar un representant més de la Generalitat en aquesta comissió bilateral en funció dels assumptes a tractar en l’ordre del dia de la trobada.

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa