El govern espanyol nega que es plantegi incentius fiscals per a les empreses que tornin a Catalunya

El govern espanyol també nega que l'harmonització fiscal suposi un augment d'impostos

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha negat aquest divendres de forma taxativa que el govern espanyol es plantegi crear incentius fiscals per a les empreses que tornin a Catalunya. “No sé ni de què em parla”, ha respost a una pregunta sobre aquesta qüestió en roda de premsa a Moncloa per exposar els temes abordats en la reunió entre Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso. Segons Montero, els incentius fiscals del govern espanyol es dirigeixen “al conjunt del sector productiu” i “no hi ha res” planejat sobre aquesta qüestió, perquè “no és plantejable en cap tipus de sistema tributari espanyol que hi hagi incentius fiscals que no estiguin dirigits a les comunitats que tenen règim fiscal propi”.

Montero sí que ha apuntat a l’harmonització fiscal que el seu govern va acordar amb ERC a canvi dels pressupostos generals de l’Estat per evitar el dumping fiscal de Madrid. La portaveu del govern espanyol ha recordat que hi ha acords internacionals per evitar el dumping entre països i “és evident que si ho demanem per a Europa és raonable que existeixi per a Espanya”.

En tot cas la portaveu ha insistit que aquests moviments no afecten a “l’autonomia fiscal” de les comunitats, tot i que creu que aquesta “autonomia” és “compatible” amb una “harmonització”. En tot cas ha afirmat que l’harmonització fiscal no suposa un increment dels impostos.

Nou comentari